Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Ok: Laiklik karşıtları devlete sızdı

Haber Giriş : 02 Nisan 2005 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, ''Laiklik karşıtlarının ülkemizde güçlenme ortamı buldukları, yandaş sayılarını ve imkanlarını artırdıkları, devlete sızdıkları bir gerçektir'' dedi.

Çanakkale Baro Başkanlığı'nın Kolin Otel'de düzenlediği ''Yeni Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu'' konulu panelin açılışında konuşan Ok, yeni Türk Ceza Kanunu'nun yürürlüğünün 2 ay ertelenmesini ''1 Nisan şakası'' olarak değerlendirdi.

Başsavcı Ok, Yeni Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu'nu özenle inceleyip, eleştiri ve önerilerini açıklayarak düşündüren, tartışma ve değerlendirme ortamı yaratanlara da teşekkür borçları olduğunu belirtti.

TCK'nın yeniden değerlendirilmesine yönelik adımların atıldığına işaret eden Ok, ''Kaygıların olmaması mümkün değil, ancak kanunların yürürlüğe girmesiyle birlikte felaket kopacağı düşüncesinin, abartılı bir değerlendirme olduğunu da söylemek zorundayım'' diye konuştu.

Ok, Yeni TCK'nın eskisinden çok ileride olduğunu, ancak terim ve anlam birliğinin sağlanamadığına yönelik eleştirilerde haklılık payı olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

''Artık yeni ceza kanununu yaşatan bizler olacağız. Öncelikle objektif bir yaklaşımla, aksayan yönlerini belirleyip düzelteceğiz. Sonra da eskitmemeye çalışacağız. Yani toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek durumda tutacağız. Bunun için özellikle kanunlarda zamanla oluşabilecek işlevsel zaafları gidermek, eskimelerini önlemek amacıyla her temel kanun için sürekliliği olan kurullar oluşturmalıyız.''

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber