Huzurevinde dayaktan ölüm iddiası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Mart 2011 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mikail PELİT

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Huzurevi'nde 3 ay önce odasında düşerek hayatını kaybeden 86 yaşındaki Haşim Turgut'un ailesi ölümü şüpheli bulunca savcılığa suç duyurusunda bulundu. Haşim Turgut'un otopsi raporunda, göz çevresinde yırtılma ve ezilmenin yanı sıra, kafatasının arka kısmında darbe sonucu ezilmenin olduğu belirtildi.

Huzurevi'nde kalan Haşim Turgut, 6 Aralık 2010 günü rahatsızlanınca ambulansla hastaneye kaldırıldı. Beydağı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Haşim Turgut'a beyin kanaması teşhisi konularak yoğun bakıma alındı. 10 gün yoğun bakımda kalan Turgut 15 Aralık 2010 günü yaşamını yitirdi. Olaydan sonra Haşim Turgut'un kızı Emine Kutluk ile damadı Mustafa Kutluk Malatya'ya gelerek babalarının ölümünün şüpheli olduğunu ve dövülmesi nedeniyle öldüğünü ileri sürerek Yeşilyurt Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haşim Turgut, kesin ölüm nedeninin saptanması için Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Malatya Adli Tıp Kurumu'nun, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdiği doku örneklerinin incelenmesi sonucu Haşim Turgut'un, kafatasının arka tarafında darbe sonucu ezilme ile sol göğüs kısmında ezilmenin yanı sıra sağ göz çevresinde de yırtılma ve ezilmenin oluştuğu baptandı.

Haşim Turgut'un damadı Mustafa Kutluk, "Kayınpederim akşam saat 21.30 sıralarında beyin kanaması geçirip hastaneye kaldırılmış. Bizim olayın darp sonucu olduğu yönünde şüphelerimiz vardı. Ben kendisini gördüm ve şüphelerimiz iyice arttı bu nedenle olayı savcılığa intikal ettirdik" dedi. Huzurevi'nde bakıcıların ifadesine başvurulduğunu belirten Mustafa Kutluk, olayın bir düşme sonucu meydana geldiğinin iddia edilidğini, ancak Adli Tıp raporunun böyle olmadğını gösteridğini söyledi. Mustafa Kutluk, "Babamızın düştüğünü bize bildirdiklerinden sonra farklı farklı beyanlarda bulundular. Yataktan düşen bir insanda babamızınki gibi hasarlar oluşmaz. O yataktan kimse düşerek de ölmez. Vücudundaki yaraları hepimiz gördü. Babamızın dövülerek öldürüldüğü kanaatindeyiz. Bu sürecin sonuna kadar takipçisiyiz" dedi.

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Haşim Turgut'un odasında düştüğünü ve beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiğini öne sürdü. Olayla ilgili Savcılık tarafından soruşturmanın devam ettiğini belirten Konan, çalışan personelinde ifadelerinin alındığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber