Üç darbede mağdur olan askerlere müjde

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Mart 2011 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özlük haklarının iade tasarısı, Başbakan'ın talimatıyla ek yapılarak düzenlendi

Hükümet, TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edilen Sözleşmeli Er ve Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarının yargıya açılmasına ilişkin tasarıya, 12 Eylül, 12 Mart ve 28 Şubat dönemlerinde TSK'dan atılan subay ve astsubayların da dahil edilmesini kararlaştırdı. Bu çerçevede önümüzdeki hafta Genel Kurul'da yasalaşması beklenen tasarıya 1971, 1980 ve 28 Şubat darbe dönemlerinin de dahil edilmesi için önerge hazırlandı. Düzenlemeye, önergeyle, ?YAŞ kararı, Bakanlar Kurulu kararı ve 3'lü kararnameyle? ifadeleri eklenecek. Böylece sadece 28 Şubat döneminde YAŞ kararıyla TSK'dan uzaklaştırılanları kapsayan hak iadesi düzenlemesi, 1971 ve 1980 darbe dönemlerini de kapsayacak.

HAZIRLIKLAR NEDENİYLE GECİKTİ

Tasarının görüşmelerinin, Maliye Bakanlığı'nın komisyon görüşmeleri sırasında karşı çıktığı düzenleme üzerinde tekrar göreve dönecek kişilere verilecek ?kimlik kartları? ve özlük hakkı iade edilecek kişilerin sosyal güvenlik sistemindeki boşluklarının nasıl yapılacağı üzerindeki çalışma nedeniyle geciktiği öğrenildi.

1543 KİŞİ YARARLANACAK

Maliye ve Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı tespitlere göre uygulamadan bin 543 kişinin yararlanacağı tahmin ediliyor. Bu kişilerden emekliliği yaş ve prim gün olarak gelmiş olanlar emekliye ayrılırken, göreve dönmesi mümkün olanlar ?araştırma görevlisi? adı altında başta Milli Savunma Bakanlığı olmak üzere kamu kuruluşlarında görevlendirilecek. TSK'dan uzaklaştırılanlarla ilgili kararı verecek komisyonun Milli Savunma Bakanlığı içinde askerlerden oluşacak olması da sıkıntı yarattı. ? NEVİN BİLGİN ANKARA star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber