İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Trafik cezası da yeniden yapılandırma kapsamında

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 09 Mart 2011 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aracını, motorlu taşıtlar vergisi veya trafik para cezası borcu nedeniyle muayene ettiremeyenler, yeniden yapılandırmadan yararlanabilecek. Bunun için 2 Mayıs'a kadar beyanda bulunulması yeterli olacak

CAHİT SARAÇOĞLU / ANKARA

Hükümetin vergi, SSK ve idari para cezalarının ödenmesini kolaylaştırmak için düzenlediği yeniden yapılandırmadan bir müjde de aracını muayene ettiremeyenlere çıktı. Böylece aracını motorlu taşıtlar vergisi (MTV) veya trafik para cezası borcu nedeniyle muayene ettirmeyenlerin önü açılmış oldu.

2 MAYIS SON GÜN

Buna göre, aracının muayenesini, yıllık MTV borcu ya da aracına kesilen trafik para cezasını yatırmadıkları için yaptıramayanlar 2 Mayıs 2011 tarihine kadar yeniden yapılandırmadan yararlanmak istedikleri yönünde dilekçeyi verdikleri günden itibaren araçlarını muayene ettirebilecekler. Borcu bulunan kişiler yıllardır muayene yaptıramadıklarından geçirdikleri her ay için araç muayene bedeline yüzde 5 faiz işlenmesine razı oluyorlardı.

YAKALANMA RİSKİ VAR

MTV ve trafik cezası borcunu ödemediği için aracını muayene ettiremeyenlerin en büyük sıkıntısı ise trafikte yakalanmaları riskiydi. Muayenesini yaptırmayanlara yakalanma halinde bin 800 liraya kadar para cezası kesilebiliyor ve araçları bağlanıyordu.. Bu sıkıntıların önü yeniden yapılandırma ile kesilmiş oldu. Vatandaşlardan borcu bulunanlar, yeniden yapılandırmadan yararlanılacağını bir dilekçe ile 2 Mayıs 2011 tarihine kadar bildirmesi halinde hemen araçlarını muayene istasyonlarına rahatlıkla götürebilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber