Genelkurmay, web sayfasından sağlık hizmeti sunmaya başladı

Haber Giriş : 04 Ağustos 2003 01:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genelkurmay, web sayfasından sağlık hizmeti sunmaya başladı

Genelkurmay Başkanlığı, ?www.tsk.mil.tr? adresli web sayfasından sağlık konusunda uyarılara yer veriyor. Genelkurmay, sağlık alanında ilk olarak, ?Engelli Çocuklar? konusunu irdeleyerek ?engelli bir çocuğunuzun olmaması için? neler yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Sitede, çocukların genellikle akraba evlilikleri nedeniyle engelli doğduğu belirtilerek, akraba evliliğinden kaynaklanan hastalığa sahip çocuğu olan ailelerin ise yeni bebek düşünmeden önce ?Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi?ne başvurmaları öneriliyor.

Sitede, Doç. Tbp. Yb. Davut Gül tarafından kaleme alınan, akraba evlilikleri hakkındaki bilgi notunda, ?Ülkemizin kültürel ve sosyoekonomik koşulları da özel problemleri beraberinde getirmektedir? eleştirisine yer verilirken, bu problemlerin başında ise akraba evliliklerinin geldiği ifade edildi. Türkiye'de yapılan her beş evlilikten birinde eşlerin akraba olduğu kaydedildi.

Genetik hastalıklar ve doğum öncesi tanıların çocukların engelli doğmaması için büyük önem taşıdığına dikkat çekilen sitede, bebekte anomali yaratan etkenler de ?Genetik nedenler ve annenin yaşı, Bebeğin rahim içinde geçirdiği enfeksiyonlar, Anne adayının hastalıkları ve yaşı, Metabolizma hastalıkları? olarak sıralandı.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber