Meteorolojinin sitesi 1 günde 3 milyon ziyaretçi aldı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Mart 2011 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yoğun kar yağışı Meteoroloji'nin internet sitesine ilgiyi patlattı. İnternet sitesi bir günde 3 milyon tık alan Meteoroloji, hava durumundan 2010'da 30 milyon gelir sağladı

HÜSEYİN ÖZAY ANKARA

Türkiye'yi adeta esir alan beyaz esaret, gözlerin kar yağışını doğru tahmin ederek gerekli uyarıları yapan Devlet Metoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'ne çevrilmesine yol açtı. Kurum yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yoğun kar yağışı ile birlikte kuruma olan ilgiyi de hat safhaya çıktı. Hava durumu bilgilerini günlük, haftalık ve aylık abonelik şeklinde satan kuruma, abonelik talepleri konusunda yoğun bir başvuru yapıldı. Kurumun internet sitesi ise adeta ziyaretçi akınına uğradı. Bir günde siteyi ziyaret eden kişi sayısının 3 milyonu aştığı kaydedildi. Ziyaretçilerin en fazla, beş günlük hava durumunu içeren bilgileri görüntülediği belirtildi.

30 MİLYON TL GELİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmin bilgilerini 42 ayrı ürün halinde satışa sunuyor. Ürünlerin fiyatları da değişiyor. En düşük hizmet bedeli 10 liradan başlıyor ve 6 bin liraya kadar yükseliyor. Örneğin uçuşlarda büyük önem taşıyan radar görüntülerinin aylık abone bedeli olarak 6 bin lira ücret talep ediliyor. Günlük hava durumu bülteni ise 40 liradan satışa sunuluyor. Öte yandan, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün hava durumuna ilişkin 2009 yılında satışa sunduğu ürünlerden toplam 28.7 milyon liralık gelir elden kurumun, 2010 yılında elde ettiği gelirin ise 30 milyon lirayı geçtiği bildirildi. En yüksek geliri Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'ndan sağlandı.

Kazma kürek yerine doğalgaz yaktık

Kış aylarında havaların sıcak gitmesi nedeniyle taahhüt ettiği gazı alamayan Botaş Genel Müdürlüğü, mart ayında yaşanan yoğun kar yağışı ile birlikte rekor düzeyde gaz satmaya başladı. Türkiye'nin günlük gaz tüketimi, beyaz esaretin yaşandığı önceki gün 20 milyon metreküp artarak 165 milyon metreküpe ulaştı. Yoğun kar yağışı ve günlük gaz tüketiminin artması ile birlikte Botaş Genel Müdürlüğü, alarma geçti. Bakanlık yetkilileri, doğalgaz arzında şu anda bir sıkıntının yaşanmadığını belirterek, Rusya ve İran hattından tam kapasite ile gaz seviyatının gerçekleştiğini dikkat çektiler. Yetkililer, Silivri'de bulunan gaz deposunun da, zaman zaman kullanıldığını kaydettiler. Yetkililer, doğalgazda bir sıkıntının yaşanmasını beklemediklerini belirterek, olası gaz krizine karşı tüm önlemlerin alındığını kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber