Kayseri ve Mardin'de eğitime kar engeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2011 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle okulların tatil edildiği bildirildi.

Dün akşam etkisini gösteren kar yağışı ile birlikte şehir merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı 30 santimetreyi aştı. Bünyan ilçesinde de kaymakamlık, kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkeziyle köylerde okulların bir gün tatil edildiğini duyurdu. Eğitim ve öğretime pazartesi günü yeniden başlanacak.


Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı Mardin'de de etkili oldu. Sabah saat 04.00 sıralarında başlayan yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle okullar bir gün tatil edildi.

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava şartları, Mardin'de de hissediliyor. Gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar, tipi ve soğuk hava, insan yaşamında ve ulaşımda sıkıntıları beraberinde getirdi.

Mardin'in yüksek rakımlı ilçelerinden Savur, Dargeçit, Midyat ve Mazıdağı ilçelerinde kar yağışı sebebiyle 80 köy ve 20 mezranın ulaşım bağlantısının kesildiği belirtildi.

Kar yağışına en çok çocuklar sevinirken, Mardin şehir merkezinde etkili olan kar ve soğuk hava yüzünden kent içi ulaşımı güçlükle yapılıyor. Zincirsiz birçok aracın yolda kaldığı ve yayalara ait kaldırımlarda oluşan kar nedeniyle vatandaşların yürümekte zorlandıkları gözlendi. Belediye ve Karayolları ekipleri ise sabahın erken saatlerinden itibaren kar temizleme çalışması başlattı. Belediye ekipleri, ana caddeleri iş makineleri ile temizlerken, ara sokaklarda biriken karı sokağın ortasına atarak eritmesi ise dikkat çekti. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri ise trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını sağlamak ve zincirsiz araçları trafiğe sokmamak için denetim yapmaya başladı.

KAR NEDENİYLE OKULLAR PAZARTESİ'YE KADAR TATİL EDİLDİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Mardin'de okulların Pazartesi'ye kadar tatil edildiğini belirten Mardin Milli Eğitim Müdürü Turan Ateş, İl Hıffzıssıhha kararı ile okulların tatil edildiğini söyledi. Okulların tatil edilmesi ile birlikte öğrenciler kar keyfini kartopu oynayarak çıkardı. Bazı vatandaşlar ise yolların kar olması nedeniyle saatlerce duraklarda servis beklemek zorunda kaldı.

Mahmet aslan adlı vatandaş, 3 yıl aradan sonra Mardin'de yağan kara sevindiklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber