Dörtyol saldırısında eski MHP'li Kılınç'a hapis talebi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Mart 2011 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEHMET ŞAHİN

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde geçen yıl 4 polisin şehit edildiği PKK saldırısında savcılık, eski MHP'li Belediye Meclis üyesi Bestami Kılınç'ın ifadelerini 'şüpheli' bularak hakkında 4,5 yıl hapis cezası istedi.

6 PKK'lının olayların şüphelisi olarak yer aldığı savcılık dosyası 'görevsizlik' kararıyla Özel Yetkili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Dörtyol'da 26 Temmuz 2010 tarihinde dört polis memurunun şehit edildiği terör saldırısıyla ilgili soruşturma tamamlandı. 16 görgü tanığının ifadesine başvurulduğu soruşturmada savcılık, 'şüpheli' sıfatıyla savunmasını aldığı Bestami Kılınç'ın beyanlarındaki çelişkiye dikkat çekti. Dörtyol'daki terör saldırısında kullanılan silahların aynı zamanda 31 Mayıs 2010 günü İskenderun 7. Deniz Hava Savunma Tabur Komutanlığı'na yapılan saldırıda kullanıldığı belirtilen soruşturmada savcılık, Bestami Kılınç için, "... Şüpheli her ne kadar olay günü yayladaki evine yiyecek alışverişi yaptıktan sonra giderken yolda habersiz bir şekilde aniden yolu kesilerek, alıkonulup aracının ele geçirilip götürüldüğünü söylemişse de; savunmasında ileri sürdüğü hususlar çelişkili olup, hayatın olağan akışına ters ve inandırıcı olmaktan uzaktır." şeklinde çelişkilerini sıraladı ve 'mağdur' değil şüpheli olduğu kanaatine vardı. Başsavcının Kılınç'la ilgili sıraladığı çelişkiler şöyle: "Kılınç'ın yeterli yakıt almadan yaylaya çıkması, teröristlerin kendisine sadece nüfus cüzdanı sorması, cep telefonunun teröristler tarafından iade edilmesi, serbest bırakıldıktan sonra jandarma ya da polis ihbar numaralarını aramayıp, yaylaya doğru yürümesi, gasp yerine yakın mesafede teröristlerin bir güvenlik kaygısı duymadan 5 saat süreyle kendisini alıkoyması ve yolda karşılaştığı, tanıdığı tanıklara olaydan hiç bahsetmemesi..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber