Eğitimde İtiraf: 'Bu Sistem Artık Çöktü'

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Ziya Selçuk, "Türkiye'de lise eğitimi çökmüştür" dedi ve ekledi: "Bütün eğitim sisteminin yeniden ele alınması lazım. Her sene ürün sıfır. Milyarlarca saat boşa gidiyor." Liselerin ÖSS kurbanı olduğunu söyleyen Selçuk'a göre bin saat İngilizce okuyan bir öğrenci çok basit bir cümleyi bile kuramıyor. Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Selçuk'un açıklamaları için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 04 Nisan 2005 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Ziya Selçuk, Türkiye'deki eğitim sistemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Liselerimiz göçtü" diyen ve liselerin ÖSS kurbanı olduğunu söyleyen Selçuk'a göre bin saat İngilizce okuyan bir öğrenci çok basit bir cümleyi bile kuramıyor. İstanbul'da özel bir okuldaki sempozyumda konuşan Selçuk'a göre, Milli Eğitim'in Yunanistan'la olan ilişkileri YÖK'le olandan daha iyi. Lise eğitiminin üniversite sınavlarıyla bağlantısının koptuğunu da belirten Prof. Ziya Selçuk, lise müfredatının içeriğiyle ÖSS'nin içeriğinin birbirini tutmadığını söyledi.

OLGUNLUK SINAVI

ÖSS sınavlarına da değinen Prof. Selçuk, sınav sayısının üçe çıkmasını, sınavların bilgisayar ortamında yapılmasını ve alınan en yüksek puan üzerinden başvuru yapılmasını önerdi. Milli Eğitim Bakanlığı'na ait bir televizyon kanalı için de çalışmaların yapıldığını açıklayan Prof Selçuk, "60 yıldır değişen bir şey yok. Her sene ürünün sıfır olduğu bir iş niye yapılır. 'Bir işe yaramıyor ama olsun yine yaparız' demek, şizofrenik bir toplum tepkisidir. Biz bu metod ve içerikle ne lisan ne de başka bir şey öğretemeyiz" yorumunu yaptı.

Konuya ilişkin olarak daha önce ziyaretçimiz Ahmet Suat tarafından bizlere gönderilen güzel bir yazı için tıklayınız.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber