Öğretmenler, sigara içen öğrencileri fotoğraflayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2011 11:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara'da bir lise, öğrencilerini sigara alışkanlığından uzaklaştırmak için sıkı takibe aldı. bunun için trafik polislerinin araçların yanlış park etme gibi durumlarını kayıt altına almak için yaptığı fotoğraf çekimini öğretmenler de sigara içen öğrencilere karşı uygulayacak. Buna göre Çankaya Ömer Seyfettin Lisesi yöneticileri, okul çevresinde sigara içen öğrencilerin fotoğraflarının çekilmesi kararlaştırıldı.

Bir hafiye gibi çalışacak öğretmenler öğrencinin itirazda bulunmasının da önüne geçerek veliye delil sunacak. Okul Müdürü Ahmet Yılmaz imzasıyla okulun belirli yerlerine asılan duyurunun yanı sıra teneffüs saatlerinde okul dışına çıkılmasının önüne geçilmek için de duvarların demir parmaklıkları uzatıldı.

Lisenin 'duyuru' başlığıyla okul öğrencilerine uyarı niteliği taşıyan yazıda şu ifadelere yer verildi: "Disiplinsiz davranışları ve kavgaları, çevredeki mekan sahiplerine verilen zararlar, okul çevresinde ve parklarda yoğun sigara kullanımından dolayı okul çevresindeki vatandaşlar tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili birimlerinde değişik biçimde sıkça yapılan şikayetler sonucunda okul yönetimimizce bazı önleyici tedbirler alınmıştır."

Tedbirlerin sadece öğretmen ve öğrencileri değil velileri de kapsadığının işaret edildiği yazıda, öğrencilerin teneffüslerde ve öğle yemeği aralığı dahil okul dışına çıkmaları yasaklandı. Duyuruda, 15 yaşın üzerindeki öğrencilere disiplin işlemi dışında gereken parasal cezai işlemler de uygulanacak. Öğrencilerin öğle saatlerinde yemek için okul dışına çıkması da okul yönetimi tarafından bir şarta bağlanıyor. Buna göre veliler, öğrencisinin vesikalık resmi ile birlikte okul yönetiminden öğrencinin hukuki tüm sorumluluğunu üzerine alan bir dilekçeyi doldurup okuldan alınmış olduğu 'veli izin kartı' ile öğle yemekleri için dışarı çıkabilecek. Ancak izne tabi olarak dışarı çıkan öğrencinin buna rağmen disiplinsiz davranışı tespit edildiğinde de izin kartı iptal edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber