Maliye memurları iş bırakıyor

Haber Giriş : 04 Nisan 2005 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Büro-Sen üyeleri, Gelir İdaresi'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik tasarıyı protesto etmek için bir dizi eylem kararı aldılar.
Türk Büro-Sen, 6 nisanda iş bırakma, 7 nisanda işyerlerini terk etmeme eylemi düzenleyecek. Türk Büro-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Gelir İdaresi'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik yasa tasarısına ilişkin taleplerine karşılık bulamadıkları gerekçesiyle bir dizi eylem kararı alındığı bildirildi.

Açıklamada, Türk Büro-Sen üyelerinin, 5 nisan salı günü iş yerlerinin önünde oturma, 6 nisan çarşamba günü iş bırakma, 7 nisan perşembe akşamı ise işyerlerini terk etmeme eylemi yapacağı kaydedildi.

"Bakanlık taleplere kulak tıkıyor"

Gelir İdaresi'nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin endişe ve taleplerin, çeşitli eylem ve etkinliklerle hükümete duyurulmaya çalışıldığı ifade edilen açıklamada, gerçekleştirilen eylemler sonucunda Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısının alt komisyona gönderilmesinin sağlandığı dile getirildi. Tasarıyla, çalışanların motivasyonunun olumsuz etkileneceğinin ve gelir toplanmasında çalışanların katkısının yeterince olamayacağının yetkililere ve komisyon üyelerine anlatıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ancak Maliye Bakanlığı yetkilileri ve siyasi irade temsilcileri, bütün bu çaba ve gayretlerimize kulak tıkayarak yasaksavar anlayışla bir-iki rötuş yapıp, tasarıyı Plan ve Bütçe Komisyonu'na yeniden göndermişlerdir. Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilecek olan bu tasarı, IMF'nin ülkemizden alacak olduğu borçlarını daha kolay tahsil etmesini sağlayacağı gibi Gelir İdaresi merkezinin nemalandırılarak yeniden yapılandırıldığı, esas çalışmanın yürütüldüğü ve sorunların yaşandığı yer olan taşranın ise iyiden iyiye batırıldığı bir içeriktedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber