MEB önünde bordro yakma eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2011 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası'na (TEÇ-SEN) üye şefler, ?ücret adaletsizliği? gerekçesiyle bakanlık önünde bordrolarını yaktı.

MEB önünde toplanan TEÇ-SEN üyeleri, eylemlerine Çanakkale Savaşı'nda şehit düşenlerin anısına saygı duruşunda bulunarak başladı.

?Şefi hor gören geleceği zor görür?, ?Bizi görmeyenler utansın? yazılı pankartlar taşıyan şefler, ?Adım şef oldu maaşım kuş oldu? şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel, MEB'de yönetim kademesinde görevli eğitim çalışanlarının haftalık ek ders saatinin 15'ten 25'e çıkartıldığını ancak şeflerin bu düzenlemenin dışında tutulduğunu ileri sürdü.

?Eğitim ve sınavdan sonra yönetici olarak atanan eğitim çalışanları görevlerinde yükselirken maaşları düştü? diyen Demirel, konuşmasına şöyle devam etti:

?Şef eğitim çalışanlarının haftalık 40 saat olarak düzenlenen ek ders ücretleri 30 saat olarak değiştirilmiştir. Ek ders taslağında başka hiçbir yönetim kademesinde değişiklik yapılmazken sadece şeflerin kısmen kapsam dışı bırakılmasını kabul etmemiz mümkün değildir.?

Zil ve darbuka eşliğinde tempo tutarak taleplerini içeren marş söyleyen TEÇ-SEN üyeleri, maaş bordrolarını, aldıkları takdir ve teşekkür belgelerini yaktı.

Gruptan seçilen temsilciler, ek ders ücretleri ve denge tazminatları konusundaki taleplerini bakanlık yetkililerine de iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber