Memurda 45 liralık toplu sözleşme tereddüdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2011 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, memurlara 3 ayda bir ödenecek olan 45 TL'lik toplu sözleşme priminde yaşanan tereddütlerin giderilmesi için Maliye Bakanlığı'na başvurdu.

Toplu sözleşme priminin ödenmesinde bazı tereddütlerin yaşandığına dair duyumlar üzerine harekete geçen sendika, başvurusunda; toplu sözleşme priminin üçer aylık periyotlar halinde olacağının hükme bağlandığını vurguladı. Uygulamada bu üç aylık periyodun sadece bazı aylarında sendika üyeliği bulunanların bu ücretten yararlanamayacağı gibi şifahi görüşlerin beyan edildiğine dikkat çekerek, söz konusu uygulamanın kanunun özüne aykırı olduğu savundu.

Türk Sağlık-Sen'in başvurusunda üç ay da bir ödenen 45 TL'lik toplu sözleşme priminin üçer aylık periyotların sadece bir kısmında sendika üyesi olan memurlar açısından ödenecek miktarın oransal olarak belirlenmesi de istendi. Ayrıca uygulamada birliğin sağlanması ve tereddütlerin giderilmesi için üç aylık periyodun sadece bazı aylarında sendika üyesi olanlara kanun hükmünün nasıl uygulanacağının ilgili kurumlara bildirilmesi de talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber