Bebeğinizin beş duyusunu geliştirme yolları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2011 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bebeğinizin beş duyu organını daha iyi harekete geçirmenin bebeklerin kendilerini daha iyi hissetmelerini ve anne ile babalarını daha iyi anlayabilmelerini sağladığı ortaya çıktı.

"Bebek.com" sitesinden derlenen bilgiye göre, bebeklerin beş duyu organını geliştirmek, bebeklerin sağlıklı büyümelerini de sağlıyor. Bebeklerde en önemli duyu oranlarından biri de koku alma duyusudur. Fetüste ilk gelişmeye başlayan duyu koku almaktır. Anne karnında ilk 3 ayını tamamlayan bebekler annelerinin yediği gıdaların kokusunu alabilir. Doğumdan sonraki ilk bir hafta içindeyse bebeklerin kendi annelerinin sütü ile bir başka annenin sütü arasındaki farkı kokularından anlayabilirler. Lavanta gibi

hoş kokularla bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Bebekler için doğdukları andan itibaren dokunuşların önemi çok büyüktür. Bebekler dünyayı dokunuşlarla tanımaya başlarlar. Bu bakımdan bebekleri kucağa almak, onlara masaj yapmak ve sizin teninizle direkt temas etmesi ona iyi gelecektir. Bebeklerin görme kabiliyeti doğumdan sonraki 6 ay içinde hayli ilerler. Bebeğinizin görme kabiliyetini geliştirmek için onunla mümkün olduğunca sık göz kontağı kurmaya çalışın, böylece odaklanmaya alışacaktır.

Bebeğiniz küçücük bir çıtırtıyla bile irkilmesine şaşırmayın, çünkü kulakları sizden daha iyi duyuyor. Anne karnındayken bile dışarıdaki seslere kulak verir ve annelerinin seslerini tanırlar. Doğumdan sonraki iki ay içerisinde anne-babalarının seslerine tepki vermeye başlarlar. İlk ay içerisinde bebeğinizin işitme testini yaptırmayı ihmal etmemelisiniz.

Bebeğiniz doğduğu andan itibaren tat alma hassasına sahiptir. Yeni doğan bebekler tatlı yiyecekleri tuzlulardan daha çok tercih eder. Anne sütü de tatlıdır ve bebekler onu sever. 6 aydan itibaren ek besinlere başlayan bebeklerin de daha çok meyve ve patates gibi tatlı gıdaları tercih ettikleri bilinir. Ancak bu genel eğilimi kırmak için annelerin her tattan sağlıklı besinleri bebeklerine denetmeleri ve sevdirmeleri tavsiye ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber