SGK ile PTT arasinda 2 milyon mektup protokolu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2011 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu ile PTT arasında mektup protokolü imzalandı. SGK'ya borcu bulunan 2 milyonun üzerindeki kişiye PTT'nin Birleşik Posta sistemleriyle mektup gönderecek.

Protokol öncesi konuşan SGK Başkanı M. Emin Zararsız, Torba Yasa ile borçlulara sağlanan imkanları anlatan, borçluların hangi imkanlardan yararlanacağının yazıldığı mektupları elektronik ortamda PTT'ye ileteceklerini söyledi. Borçluların adreslerine de PTT'ye göndereceklerine dikkat çeken Zararsız, ?Zarflayıp pullayıp adreslere gönderecek. Maliyet düşecek. Çok geniş kesime derdimizi çok rahat şekilde ileteceğiz.? dedi. Yeniden yapılandırmaya son müracaat tarihinin 2 Mayıs 2011 olduğunu hatırlatan Zararsız, şu ana kadar 220 bini geçmiş kişinin müracaat ettiğini vurguladı. Zararsız, mektup protokolünün daha fazla paranın tahsiline vesile olmasını diledi.

362 BİN LİRA KAZANACAĞIZ

PTT Genel Müdürü Osman Tural, protokolle beklenen tasarrufun sorulması üzerine, sadece postayla ilgili kazanılacak paranın 362 bin lira olduğunu söyledi. Tural, borç yapılandırmasında 4 bin online PTT Bank ile talip olduklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber