Memurlara ilişkin olarak dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınan konular

Haber Giriş : 05 Nisan 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, toplantının ilk bölümünde bazı kanun tasarıları üzerinde durduklarını belirterek, Bankacılık Kanun Tasarısı ve Sosyal Güvenlik Kanun Tasarısı'nın imzalarının tamamlandığını ve iki tasarının da Meclis'e sevk edildiğini ifade etti. Çiçek, Hava İş Kanun Tasarısı'nın da Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını belirterek, tasarının, havacılık sektöründe çalışanların çalışma şartlarının iyileştirilmesi açısından önem taşıdığını söyledi.

Geçen hafta sonu Kızılcahamam'da parti olarak geniş katılımlı bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Bakan Çiçek, toplantıda hükümetin ve partinin politikalarının geniş bir değerlendirmeye tabi tutulduğunu kaydetti. Çiçek, bu toplantıda ortaya çıkan sonuçların bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında da değerlendirildiğini ifade ederek, toplantının büyük bölümünün bu konuya ayrıldığını bildirdi. Kızılcahamam'daki toplantıda tüm milletvekillerinin bakanlarla görüştüğünü belirten Çiçek, bakanların, iller bazında ve genel anlamda yaptıkları çalışmaları milletvekillerine anlattıklarını hatırlattı.

"1 Haziran'a ertelenen TCK ile ilgili nasıl bir yol haritası izlenecek, TCK'nın bazı maddelerini eleştirenlere yönelik bir çağrınız olacak mı?" şeklindeki bir soru üzerine Bakan Çiçek, bu çağrıyı daha önce yaptıklarını hatırlattı. Yasanın üzerinde söyleyeceği olan herkesin katılımını beklediklerini kaydeden Çiçek, Nisan ayı içinde bunların birleştirileceğini ve yasanın Mayıs ayı içinde Meclis'e gönderileceğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın Kızılcahamam kampı çerçevesinde bakanlara bir mesaj verip vermediği sorusu üzerine Çiçek, tüm bakanların bu toplantıya zaten hazırlıklı gittiklerini hatırlattı. Yapılanlar ve yapılamayanlar olduğuna işaret eden Çiçek, toplantıda milletvekillerine, yapılamayanların sebeplerinin ve ne zaman yapılacağının takvimlerinin anlatıldığını bildirdi. Kızılcahamam'daki toplantının içe dönük bir toplantı olduğuna dikkat çeken Çiçek, milletvekillerinin hem illeri, hem bölgeleriyle ilgili her bakanlığı ilgilendiren konularda taleplerde bulunduklarını anlattı. Bu toplantıların bundan sonra da yapılacağını söyleyen Çiçek, daha önce 6 ayda bir yapılan toplantıların bundan sonra 3 ayda bir gerçekleştirileceğini açıkladı. Toplantıda, yaşanan istifaların fazla gündeme gelmediğini belirten Çiçek, 2.5 günlük bu toplantının, istifa probleminin çözümü amacıyla yapılmadığına işaret etti.

Milletvekillerinin yönelttikleri eleştirilerin üzerinde ayrı ayrı durulması gereken konular olduğunu kaydeden Çiçek, bu eleştirilerin yöneltildikleri konuların bir de gerekçeleri olduğunu vurguladı. Bunların karşılıklı olarak değerlendirildiğini ve ortaya çok yararlı sonuçların çıktığını ifade eden Bakan Çiçek, "Milletvekillerinin talepleri büyük ölçüde hizmet talepleridir. Bilgiler ortaya konuldukça eleştirilerin azaldığını da gördük. Hizmet talepleri büyük ölçüde yatırım planları ve bütçeyle alakalıdır. Hepsinin bir takvimi var" şeklinde konuştu.

Bakan Çiçek, toplantıda polislerin özlük haklarının iyileştirilmesi konusunun gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine, toplantıda bu konunun görüşülmediğini, ancak Devlet Personel Başkanlığı'nın bu konuda bir çalışmasının bulunduğunu söyledi. En önemli sıkıntının ücretler arasındaki adaletsizlik olduğunu bildiren Çiçek, doğru çözümün, kamuda çalışan herkesin yaptığı işle orantılı olarak ücret alması yönünde bir personel rejimi geliştirilmesi olduğunu vurguladı.

Polisin özlük haklarının iyileştirilmesinin, öncelikle üzerinde durdukları bir konu olduğunu dile getiren Çiçek, bu konudaki çalışmaların kısa süre içinde netleşeceğini ifade etti.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber