Çevre Bakanı'ndan YGS uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2011 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, cumartesi saat 21.00'den ertesi gün Yüksek Öğretime Giriş Sınavı'nın (YGS) biteceği saate kadar hiçbir şekilde gürültü yapılamamasını, klakson çalınmamasını, eğlence merkezlerinden dışarıya gürültü yansımamasını, inşaatlarda hiçbir faaliyette bulunulmamasını istedi.

Eroğlu, yaptığı açıklamada, YGS'nin pazar günü, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 160 sınav merkezindeki 5 bin 727 sınav binasında, 89 bin 283 sınav salonunda gerçekleştirileceğini hatırlattı. Sınava, 1 milyon 692 bin 345 adayın katılacağına işaret eden Eroğlu, sınavın pazar günü saat 10.00'da başlayacağını ve tek oturumda 160 dakika süreceğini söyledi.

Her üniversite sınavı öncesinde Çevre ve Orman İl Müdürlükleri, valilikler, İçişleri Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlara sınav öncesinde ve sınav süresince gürültü yapılmamasına yönelik tamim yayınladıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, vatandaşın gürültü yapmama konusunda dikkatli olmasını istedi.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, şunları kaydetti:

?Bu gençlerimizin hayati bir meselesi. Gençler imtihanla uğraşırken, sınav kağıtlarıyla uğraşırken, soruları çözmeye gayret ederken yan tarafta bir inşaattan 'güm güm' diye ses gelmesi, sokakta bir taksicinin, araç sahibinin kornaya basması ya da bir eğelence merkezinin gürültü yapması olmayacak birşey. Bu durumda, o öğrencinin hakkına hukukuna tecavüz etmiş olur. Onun hayatının gidişatıyla oynamış olur. Buna müsaade etmeyeceğiz. Herkesin evladı var, dolayısıyla bunlara uyulacağına inanıyorum. Bütün vatandaşların imtihan süresince hiçbir şekilde gürültü yapmamalarını istiyoruz. Ayrıca, bir gün öncede bu çocuklar dinlenecek, rahatça uyku uyuyacaklar, zinde kalkacaklar. Bu nedenle, bilhassa cumartesi saat 21.00'den ertesi gün imtihanın biteceği saate kadar hiçbir şekilde gürültü yapılamamasını, klakson çalınmaması, eğlence merkezlerinden dışarıya gürültü yansımamasını, inşaatlarda hiçbir faaliyette bulunulmamasını rica ediyorum.

Bir de velilerin gürültüsü var, kusura bakmasınlar. Veliler de dışarda oturuyorlar, habire sohbet ediyorlar ve o gürültüler, sessizlikte yukarı yansıyor. Lütfen veliler de sınav başladığında gitsinler başka yere. Çocuklar çıkacağı zaman gelsinler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber