Yayımlanan Genelgeleri Anlamamak Ancak Bu Kadar Olur

Milli Eğitim Bakanlığının, 10/10/2004 tarihinde yapılan eğitim kurumları müdür yardımcılığı sınavını kazananlara ilişkin duyuruların bir an önce yapılması ve 26/03/2005 tarihinde yapılan sınav sonuçlarının açıklanmasından önce bu işlemlerin tamamlanmasına ilişkin genelgesini dün yayımlamıştık...Bu genelge, sınavın amaca hizmet eder olabilmesi ve ilgililerin mağdur edilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını açık olarak isterken bakın memurlar.net forumunda yazılanlara göre Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü ne yapmış...

Haber Giriş : 06 Nisan 2005 00:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki bilgiler memurlar.net forumu Eğitim Öğretim Hizmetleri kategorisinden alınmıştır.

Isparta Milli Eğitim Müdürlüğünün atamalara ilişkin Milli Eğitim Bakanlığından görüş istediği yazısı aşağıda yer almaktadır.

Bu görüş isteme yazısında en ilginç yön, 10/10/2004 tarihinde yapılan sınavlarda başarılı olan adayların başvurmamasına yönelik tereddüde düşüldüğünün belirtilmesidir. Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü buna gerekçe olarak sınavı kazanan adaylara ilişkin duyurunun daha önce yapıldığını belirtmektedir. Isparta MEM, Bakanlıktan ne cevap aldı bilmiyoruz ama yayımlamış olduğu müdür yardımcılığı atama ilanında 10/10/2004 tarihinde sınavı kazananların başvurmaması istenilmiştir.

Bir tarafta bakanlığın sınavın amaca hizmetine ilişkin yazısı ve atanma isteğinde bulunmayanların daha sonra yapılacak duyurulara bağlı olarak sınavın geçerlilik süresiyle sınırlı olmak üzere yeni yapılacak olan sınav sonuçlarına göre başarılı olacak adaylarla birlikte değerlendirilmesi yoluna gidilmesi yönündeki talimatı diğer taraftan ise Isparta Milli Eğitim Müdürlüğünün sınavı kazananlar başvurmasın yazısı...

Taktir ziyaretçilerindir...

T.C.
ISPARTA VALİLİĞİ
İL MİLLİ EGİTİM MUDURLUGU

SAYI : B.08.4.MEM.4.32.00.05-200/
KONU : Müdür Yardımcılığı Atamaları

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
(Personel Genel Müdürlüğüne)
ANKARA

İLGİ: a) Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.
b) M.E.B.Per.Gen.Mıid. 23.11.2004 tarihli ve B.08.0.PGM.0.23.O1 .04.56-4030/ 86340 sayılı yazıları.
c) M.E.B.Per.Gen.Müd. 16.12.2004 tarih ve B.08.0.PGM.0.23.01.04.56. 4385/ 91479 sayılı yazıları.
d) M.E.B.Per.Gen.Müd. 19.01.2005 tarih ve B.08.0.PGM.0.23.01.04.56.266 / 4183 sayılı yazıları.

10 Ekim 2004 tarihinde yapılan Müdür Yardımcılığı seçme sınavını kazanan adaylara, ilgi (b-c-d) yazılar gereğince boş Müdür Yardımcılıklarına atama yapmak üzere duyuruya çıkılmış olup, bu durumda olanların atamaları yapıldıktan sonra ilgi (a) yönetmeliğin 25.maddesi gereğince yeniden, 26.maddesi gereğince ise bulundukları eğitim kurumları Yöneticiliklerinde en az 2 yıl görev yapmış olanlarla Yönetmeliğin geçici 2.maddesi gereği daha önce yürürlükte bulunan Yönetmelik hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilen değerlendirme sınavını kazanan Müdür adaylarının sertifikalarının geçerlilik süresi ile sınırlı olmak kaydıyla istemeleri halinde Müdür Yardımcılığına atanmak üzere başvuruları alınacaktır.

Müdür Yardımcılığı seçme sınavını kazandığı halde yaptığımız duyuruda başvuruda bulunmayanlar ile başvuruda bulundukları halde tercih ettikleri okullara atanamayanlann ilgi (a) yönetmeliğin 25., 26. ve geçici 2.maddesi kapsamında yeniden ve yer değiştirme suretiyle yapılacak atamalar için yapılacak olan duyuruda başvurularının kabul edilip edilmeyeceği konusunda tereddüte düşülmüştür.

Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

Süleyman SERT
Vali a.
Milli Eğitim Müdürü


T.C.
ISPARTA VALİLİĞİ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Sayı : B.08.4.MEM.4.32.00.05-200/
Konu : Okul ve Kurum Müdür Yardımcılığı Duyuruları

İ L G İ : a-11.01.2004 tarih ve 25343 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.

b-M.E.B.Pers.Gen.Müd. ait 19.01.2005 tarihli ve B.08.0.PGM.0.23.01.04.56.266/4183 sayılı yazı.

İlimizdeki okul ve kurumlardan müdür yardımcılığı kadroları boş olanların listesi ekte gönderilmiş olup, ilgi yönetmeliğin 25. , 26 ve geçici 2. maddesine göre başvurular kabul edilecek ve 10.10.2004 tarihinde yapılan Müdür Yardımcılığı Sınavını kazananların müracaatları kabul edilmeyecektir.

Bilgilerinizi ve başvuruda bulunacakların evraklarının 04.04.2005 tarihine kadar Müdürlüğümüzde olacak şekilde gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim.

Yakup KÜTÜK
Müdür V.

EKLER :
EK:1-Yöneticilik İstek Formu (EK-1) (1 Adet)
EK:2-Yönetici Değerlendirme Formu (EK-2) (1 Adet)
EK:3-Müdür yardımcılığı açık okul listesi (3 sayfa)

DAĞITIM :
GEREĞİ :

Yönetici Olarak Atanacaklarda Aranacak Genel Şartlar
a) Yüksek Öğrenim görmüş olmak.
b) Atanacağı kuruma branşı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak.
c) Öğretmenlikte en az iki yıl hizmeti bulunmak.
d) Aylıktan kesme veya maaş kesimi cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak.
e) Son yıla ait sicil notu iyi olmak kaydıyla varsa son üç yıllık sicil notu ortalaması iyi dereceden aşağı olmamak.
f) Son üç yıllık hizmet süresi içinde varsa yöneticilik görevi adli veya idari soruşturma sonucu üzerinden alınmamış olmak.
g) Zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki kurum yöneticiliklerine atanacaklar için ilgili mevzuatına göre zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış ya da bu yükümlülükten muaf sayılmış olmak.
h) Atanacağı yöneticilik görevi için bu yönetmelikte ön görülen sınavda başarılı olmak.

Öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış ve bulundukları görevde en az iki yıl başarılı hizmetleri bulunmak kaydıyla Talim ve Terbiye Kurulu Uzmanlığı, Eğitim Uzmanlığı ve APK Uzmanlığı görevleri ile şube Müdürü ve daha üst ünvanlı görevlerde geçirilen süreler 4. kademe yöneticiliğinde; Şef Kadrosunda geçen süreler ile Özel Öğretim Okullarında Müdür olarak geçirilen süreler 3. kademe yöneticiliğinde;

Müdür Yardımcılığı sınavını kazanmak şartıyla Müdür yetkili Öğretmenlikte geçen süreler 2. kademe yöneticiliğinde geçmiş sayılır.

Adaylar Yöneticilik İstek Formuna;

1-Öğrenim belgeleri ile birlikte; varsa ön lisans,lisans, master, doktora vb. belgeleri olanlar, bunlara ait belgelerini,
2-Katıldığı hizmetiçi kurs ve seminerlere ilişkin belgelerini,
3- Aylıkla ödül ve takdir belgelerini,
4- Yayımlanmış araştırma ve eserlerini ( ISBN numarası almış eserleri, Milli Eğitim Bakanlığınca tavsiye edilen ders kitabı, eser veya araç belgelerini)
5- Adayların, Yöneticilik kademelerindeki hizmetlerinin tam ve doğru tespit edilebilmesi için düzenlenecek hizmet belgelerini [İlgiliye ait geçen tüm yöneticilik hizmetlerini (Müdür, Müdür Vekili, Müdür Yetkili öğretmen, Müdür Başyardımcılığı ve Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şefliğinde geçen hizmetlerini) başlama ve ayrılma tarihleri ile birlikte tam ve doğru olarak gösterilerek yeni tarihli düzenlenip onaylanarak asıllarını,]
6- Adaylarca, Yöneticilik İstek Formu (EK-1)' e eklenen tüm belgeler, 1. sicil amirlerince onaylanacaktır. Onaylanmayan belgeler işleme alınmayacaktır.
7- Adayların değerlendirmeleri, belge esas alınarak yapılacağından,Yönetici Değerlendirme Formu (EK-2)' de belirtilen belgelerin dışında başka belge eklenmemesi gerekmektedir.

Başvuruda bulunan adayların tercih ettikleri kurumlar, adı soyadı, görev yeri, Mebsis No, T.C. Kimlik No ve branşlarını gösterir şekilde listelendikten sonra tamamı belirtilen süre içerisinde Müdürlüğümüze gönderilecektir.

Tüm başvuru evrakları İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince kontrol edilip eksiksiz ve tam olarak gönderilecektir.Eksik ve yanlış olan bilgi ve belgelerden Okul ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri sorumlu olacaktır.


T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı: B.08.0.PGM.0.23.0l.

Konu: Müdür yardımcısı atamalan

İlgi : a) Milli Eğitim Bakanlığının 22/02/2005 tarihli ve B.08.0.PGM.0.23.14.02/10315 yazısı.
b) Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.

İlgi (b) Yönetmelik hükümleri gereği, İlgi (a) yazı ile yapılan açıklamalar çerçevesinde 26/03/2005 tarihinde müdür yardımcılığı için seçme sınavı yapılacaktır.

Ancak, 10/10/2004 tarihinde yapılan ilk sınav sonucunda başarılı olan adayların bir kısmının henüz atanamadığı, hatta bazı illerimizde bu sınav sonuçlarına dayalı olarak Yönetmelikle öngörülen atama duyurusunun dahi yapılmadığı duyumları alınmıştır.

Gerek seçme sınavı uygulamasının amaca hizmet eder olması, gerek ilgililerin mağdur edilmesini önlemek bakımından 10/10/2004 tarihinde yapılan sınav sonucuna bağlı olarak başarılı olan adaylarının atamalarına ilişkin duyuruların en kısa zamanda yapılarak, başvuruda bulunan adayların isteklerinin yeni sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihten önce tamamlanması, bu dönem atanma isteğinde bulunmayanların ise daha sonra yapılacak duyurulara bağlı olarak sınavın geçerlilik süresiyle sınırlı olmak üzere yeni yapılacak olan sınav sonuçlarına göre başarılı olacak adaylarla birlikte değerlendirilmesi yoluna gidilmesi hususunda gereğini rica ederim.

Remzi KAYA
Bakan a.
Genel Müdür

Dağıtım:
-81 11 Valiliğine
-Merkez teşkilatı birimlerine

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber