20 Bin Danıştay Kararı İnternet'ten Yayına Açıldı

21.03.2005 tarihinde "Danıştay'ın İnternet Sitesi Ne Zaman Yenilecek?" başlıklı bir haber yapmış, bu haberde, biraz sert ifadeler kullanarak "Sanal alemde en kötü WEB sitesi yarışması yapılacak olsa, muhtemelen Danıştay Başkanlığının WEB sitesi sıralamaya girecektir" demiştik. Ve Danıştay, bugün bir devrim yaptı. Haberimizin ardından, sadece 8 sabit sayfadan oluşan Danıştay'ın sitesi baştan sona yenilendi. Yeni site içeriğinde 20 bin Danıştay kararı arasında 7 değişkene göre arama yapabilmektedir. Bu önemli projeye katkı sağlayan tüm Danıştay çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Ayrıntılalar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 05 Nisan 2005 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

21.03.2005 tarihinde yayımlamış olduğumuz haberde "Sanal alemde en kötü WEB sitesi yarışması yapılacak olsa, muhtemelen Danıştay Başkanlığının WEB sitesi sıralamaya girecektir. Zira sayfada sadece sekiz adet link bulunmaktadır. Bu derece az bilgi bulunan bir sayfanın, İngilizce ve Fransızca dillerinde oluşturulması çok daha ilginçtir. Oysaki, gerek ilk derece mahkemesi olarak, gerekse de idare mahkemlerince verilen kararların temyizen incelenmesine ilişkin bakılan davalara dair kararlar, idari işleyişi yönlendiren önemli kararlardandır. Danıştay Başkanlığının bir an önce Yargıtay Başkanlığını takip ederek aktif, güncel ve en önemlisi yararlı bir sayfa oluşturulmasını temeni ediyoruz." ifadelerine yer vermiştik.

Danıştay Başkanlığı bu haberimizin ardından oldukça kötü tasarlanmış ve hiğçbir anlam ifade etmeyen sitesini baştan sona yenilemiştir.

Yeni sitede emsal olarak belirlenen 20 bin karar içinde arama yapabilmek mümkündür. Kararlar, Konu, Kanun Numaraları, Mevzuat Adı, Karar Numarası, Esas Numarası, Danıştay ve İdari Yargı İle İlgili Mevzuat, Mevzuat Numarası ve Danıştay ve İdari Yargı İle İlgili Mevzuat, Mevzuat Adı gibi 7 ana kritere göre aranabilmektedir.

Danıştay'a bu önemli hizmeti iç,in bir kez daha teşekkür ediyoruz..

Danıştay'ın baştan sona yenilenen WEB sitesine ulaşmak için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber