Kendini MİT mensubu olarak tanıtıp para istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2011 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nde kendini MİT mensubu olarak tanıtan bir kişi ile ona yardımcı olan bir şahıs, emniyet güçlerinin yaptığı operasyonla yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.Zanlının üzerinde yapılan aramada Özel Kuvvetler Terörle Mücadele Grup Komutanlığına ait bir kimlik çıktığı öğrenildi. Savcılığın olayla ilgili Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT) ve Genelkurmay'dan bilgi alacağı kaydedildi.

Kocaeli'nde Ernur Yavuz A.(52), komşusu iş adamı Halil Karaduman'a 2006 yılında kendisini MİT mensubu ve devlet için gizli işler yapan bir şahıs olarak tanıttı. Ernur Yavuz A., uzun bir süre ortalıktan kaybolduktan sonra son günlerde yeniden görünmeye başladı. Karaduman ile irtibata geçen zanlı, iş adamını arayarak, 'Derin devlet gizli işlerini sana yaptırmak istiyor' dedi. Telefonla görüşen ikili daha sonra konu hakkında görüşmek üzere bir kafede buluştu. Zanlı Ernur Yavuz A., iş adamı Karaduman'a Milli İstihbarat Teşkilatı'na kaydını yaptırdığını, MİT'e ait kırmızı civanın yasal olmayan yollardan taşınacağını, bunun için de 261 bin lira para yatırması gerektiğini, taşıma işleminin son bulmasından sonra yüksek miktarda para kazanacağını söyledi.

Aldığı bilgiler sonrası büyük bir şaşkınlık yaşayan iş adamı, düşünmek için süre istediğini belirterek, buluşma noktasından ayrıldı. İş adamı belirtilen meblağı ödeyemeyeceği için teklifi kabul etmediğini bildirdi. Ancak Ernur Yavuz A., MİT'in kendisini seçtiğini, geri dönüşün olmayacağını, belirtilen parayı ödemesi gerektiğini, aksi takdirde öldürüleceği yönünde tehditte bulundu.

İş adamı Karaduman, tehditler karşısında zanlıya belirli aralıklarda, toplamda bin lira para verdi. Ernur Yavuz A., iş adamını tekrar tehdit ederek, kredi kartını aldı ve bununla bir kuyumcudan 500 liralık altın aldı. Ernur Yavuz A., aldığı paralar sonrasında da Karaduman'ı ölümle tehdit etmeye devam etti, 261 bin lirayı ödemesi için az bir vaktinin kaldığını söyledi.

Tehditlere dayanamayan iş adamı Karaduman, Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, şikayette bulundu. Polis, zanlıyı iş adamı ile buluşma noktasında yakalamak bir plan hazırladı. Buluşma noktasında konuşlanan ekipler, simitçi, benzinci, ayakkabı boyacısı kılığına girerek beklemeye başladı.

Zanlı Ernur Yavuz A., yardımcısı Nadir G. ile iş adamı Karaduman şehir merkezindeki bir akaryakıt istasyonunda buluştu. Zanlı Ernur Yavuz A., iş adamını etkilemek için yanında getirdiği Nadir G.'yi Kocaeli Özel Kuvvetler Komutanı olarak tanıttı. Görüşme sonrası polis, Ernur Yavuz A. ve Nadir G.'yi gözaltına aldı. Zanlılar adliyeye sevk edildi.

Zanlının üstünde yapılan aramada 5 adet sustalı bıçak, birçok telefon numarası ve Özel Kuvvetler Terörle Mücadelede adına 'Yavuz Gökmen' ismi ile hazırlanmış bir kimlik ele geçirildi. Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'nın kimliğin sahte olup olmadığını belirlemek için MİT ve Genelkurmay'dan bilgi isteyeceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber