Ergenekon Savcısı Öz'ün görev yeri değişti ve terfi etti/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2011 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Özel yetkili savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ise İstanbul Başsavcı Vekilliğine getirildi.

HSYK Birinci Dairesinin adli yargı kararnamesi yayınlandı.

128 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet savcıları, Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ise İstanbul Başsavcı Vekilliğine getirildi.

SAVCI ÖZ'ÜN YETKİSİ ALINDI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararnamesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanan Fikret Seçen, Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olarak görevlendirildi.

HSYK'nın kararnamesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olan Fikret Seçen, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde bulunan Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine getirildi.

Aynı kararnameyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanan Zekeriya Öz ile Ercan Şafak'ın ise görevlerini Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesinde sürdürecekleri öğrenildi.

Bu arada, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, basın mensuplarının soruları üzerine, böyle bir atama beklemediğini, kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

ÖZ: BU KARARI BEKLEMİYORDUM

Başsavcı Vekilliği'ne ise Ergenekon Davası'na bakan Özel Yetkili savcı Zekeriya Öz getirildi. Kararı şaşkınlıkla karşılayan Öz, ''Yorgundum. Herhangi bir talebim olmadı. Bu kararı beklemiyordum. Sürpriz oldu'' dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atanan Savcı Zekeriya Öz, HKYK'nın kararıyla ilgili, "Takdire saygılıyız. Kendime vakit ayıramıyordum artık ayıracağım. Devlette devamlılık esastır. Soruşturmalar savcıya bağlı değil, dosyaya bağlıdır." açıklamasını yaptı.

HSYK'NIN ATAMA KARARNAMESİ İÇİN TIKLAYIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber