HSYK 1. Daire Başkanı Okur: Bir yerde sona ermesi gerekiyordu/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2011 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atanmasının arkasında bir sebep aranmaması gerektiğini söyledi. Okur, "Bunun bir sonu vardı, bir yerde sona ermesi gerekiyordu. Bu şekilde Başsavcı Vekilliği ile sona erdi." dedi.

Yargıtay ve Danıştay'a seçilen üyeler için yapılan mazbata töreni sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Okur, İstanbul'da yürütülen soruşturmalarla ilgili süreçlerde kesinti olmaması için soruşturma içinde olan bir savcıyı orada tekrar görevlendirdiklerini dile getirdi. "Bu arkadaşlarımız başta Turan bey olmak üzere uzun süredir özel yetkili mahkemede çalışıyorlar ve Türk hukuk tarihinde önemli sayılacak bir sürece imza attılar." diyen Okur, çalışmaları kurulun değerlendirdiğini, her 3 savcıyı vekillikte, Turan beyi de Başsavcılıkta uygun gördüklerini ifade etti. Okur, "Bunun başka bir sebebi yok, başka sebep aramanıza gerek yok. Olumsuz bir şey görseydik başka bir yere almamız gerekirdi savcı olarak, olumsuz bir şey görmedik." diye konuştu.

Atamaların son operasyonlarla bir ilgisinin olup olmadığının sorulması üzerine ise Okur, somut olaylarla ilgili değerlendirme yapmadıklarını belirtti. Kendisinin de savcı kökenli olduğunu hatırlatan Okur, tayini çıktığı zaman dosyaları kendinden sonra gelen arkadaşına devrettiğini anlattı. Okur, "Ben de gittiğim yerde benden önceki arkadaşın bıraktığı dosyalara devam ettim. Soruşturmalar kişilere bağlı değildir. Arkadaşımız kendisi de bu yönde açıklamalarda bulundu. Bunun bir sonu vardı, bir yerde sona ermesi gerekiyordu. Bu şekilde Başsavcı Vekilliği ile sona erdi." şeklinde konuştu.

Ergenekon soruşturmasını yürütecek ekibi kimin oluşturacağına ilişkin bir soruya da Okur, "İstanbul Başsavcısı aynı zamanda 250'den de sorumludur. 250'nin de sorumlusu Fikret bey olduğuna göre bundan sonra mevcut arkadaşlarla devam edip etmemeyi ya da ilave arkadaş verip vermemeyi onlar takdir edecekler. Bu konudaki yetki kendilerinde." karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber