Açıköğretim sınavında kopya çekenler serbest bırakıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Nisan 2011 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da Açık Öğretim Fakültesi sınavına arkadaşının yerine giren kişi ile yerine sınava girdiği arkadaşı, tutuklanma istemiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.Küçükçekmece Adliyesine gönderilen İşletme Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Orhan Ö. (24) ile yerine sınava girdiği belirlenen arkadaşı Erhan E. (23), cumhuriyet savcısınca sorgulandı.

Savcı tarafından ''resmi evrakta sahtecilik'' suçlamasıyla tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen iki zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Elvan EZBER

ANADOLU Üniversitesi AÇIK Öğretim Fakültesi Sınavı'nın dünkü oturumunda İşletme Fakültesi öğrencisi Orhan Ö., ve kendi yerine sınava sokmak istediği üniversite öğrencisi arkadaşı Erhan E., gözaltına alındı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri kendilerine gelen ihbar üzerine harekete geçti. İhbarda Küçükçekmece İlçesi Kanarya Mahallesi Kadriye Moroğlu Lisesi'nde yapılacak Açıköğretim Fakültesi sınavında bir öğrencinin yerine, başkasının gireceği belirtiliyordu. Bunun üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dün sabah adı geçen okula gitti. Sınav başlamadan önce yapılan kimlik kontrolü sırasında bir Açık Öğretim İşletme Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Orhan Ö'nün (24) kimliğine kendi fotoğrafını yapıştıran Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Erhan E.,(23) durduruldu. Kimliğin üzerine fotoğraf yapıştırıldığını belirleyen ekipler Orhan Ö., ile arkadaşı Erhan E'yi gözaltına aldı.

Emniyette yapılan sorgulamada Erhan E'nin maddi çıkar için değil, arkadaşına yardım etmek için yerine sınava girdiğini belirttiği öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, daha sonra 'resmi evrakta sahtecilik' suçundan Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber