Diyanet-Sen, ilahiyat ön lisans mezunlarına verilen diplomalara ilişkin olarak, YÖK'e dava açtı

Haber Giriş : 05 Ağustos 2003 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet-Sen, ilahiyat ön lisans mezunlarına verilen diplomalara ilişkin olarak, YÖK'e dava açtı

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen), ilahiyat ön lisans mezunlarına verilen diplomaların, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din Hizmetleri Sınıfında çalışanlar için geçerli olduğu ve başka amaçla kullanılamayacağını öngören işlemin iptali için YÖK aleyhinde dava açtı.

Diyanet-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, İlahiyat Ön Lisans Programı'ndan mezun olanlara verilen diplomalardaki ?Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din Hizmetleri Sınıfında çalışanlar için geçerlidir. Başka amaçla kullanılamaz? şeklindeki şerhin bilim kurumuna yakışmadığı kaydedildi.

Söz konusu ifadenin kaldırılması yönündeki girişimlerine olumlu yanıt verilmediği belirtilen açıklamada, Eskişehir Nöbetçi İdare Mahkemesi'nde dava açıldığı bildirildi.
Uygulamanın mantıki ve yasal dayanağı bulunmadığı ileri sürülen açıklamada, ?Bütün devlet kurumlarının eşit konumda bulunan kişiler arasında ayrımcılık yapmamak ve eşit muamele etmek yükümlülüğü vardır. Bu nedenle davalı idarenin İlahiyat Ön Lisans belgesi ile ilgili olarak tesis ettiği haksız işlemin iptali gerekmektedir? denildi.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber