Yine mi fişleme...

Haber Giriş : 06 Nisan 2005 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuran kurslarına jandarma markajı

Jandarma Genel Komutanlığı kaymakamlıklara gönderdiği resmi yazı ve formlarla Kur'an Kurslarına kayıtlı tüm öğrencilerin listesinin kendilerine ulaştırılmasını istedi.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından kaymakamlıklar aracılığıyla tüm müftülüklere bir resmi yazı ve form göndererek ilçelerindeki Kur'an Kurslarına kayıtlı olan tüm öğrencilerin listesi istendi.

Bilindiği gibi jandarmanın geçen yıl 'sosyetik fişleme' yaptığı ortaya çıkmış ve yoğun eleştiri almıştı.

Bu kez Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Kuran kurslarına devam eden yetişkinlerin isim listesi Jandarma tarafından istendi.

BU KEZ KOMUTANLIĞIN BİLGİSİ DAHİLİNDE

2004 yılında medyaya yansıdığı gibi İstanbul 2. Zırhlı Tugayı tarafından, bir iki dini inanç ve etnik köken hariç, tüm toplumu kapsayan bilgi formları gönderilmişti. Bu formlar daha sonra kamuoyuna "Sosyetik Fişleme" şekliyle yansımıştı.

Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bu uygulama durdurulmuş. Hatta konuyla ilgili Genelkurmay Başkanı da açıklama yapmıştı.

Gecen yıl İstanbul'da "sosyetik fişleme" olarak anılan olayın Jandarma Genel Komutanlığı'nın bilgisi dahilinde olmadığı açıklanmıştı. Bu kez Kaymakamlık'lardan istek bizzat Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapıldı.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber