KİT'lerdeki memurların ek ödemesi belli oldu

Ek ödemeler konusunda en çok sıkıntı çekilen konulardan birisi, amirlerin memurların düşük maaş alması idi. Bu sorun, 399 sayılı KHK'nın 25/b maddesinde yer alan bir sınırlamadan kaynaklanıyordu. Burada, KİT amirlerine, en yüksek Devlet memuru aylığının yüzde 100'ünü geçmemek üzere ek tazminat verileceği hüküm altına alınmıştı. Bu hüküm, 6111 sayılı Torba Kanunun 121. maddesi ile yüzde 200'üne çıkarılmıştır. Hangi personele ne oranda ek tazminat verileceği ise, Devlet Personel Başkanlığı görüşüne dayalı olarak Maliye Bakanlığınca bırakılmıştır. Maliye Bakanlığı yaptığı düzenlemeyi bugün açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Nisan 2011 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığının belirlemiş olduğu ek ödeme oranları aşağıda yer almaktadır. Bu oranlar en üst oranlardır. İlgili KİT'in yönetim kurulu, bu oranı geçmemek üzere belirleme yapabilecektir.

Ek tazminat, damga vergisi hariç başkaca bir vergiye tabi tutulmayacaktır.

Başka bir göreve vekalet edenlere, hangisi fazla ise o ödenir. Ancak bu ödemenin yapılabilmesi için, vekalet eden personelin, sınav şartı hariç asaleten atanmadaki diğer şartları taşıması gerekmektedir. bu diğer şartlar, kurumların görevde yükselme yönetmeliklerinde yer almaktadır. Ayrıca, yıllık izin, hastalık izni, geçici görev, görvden uzaklaştırma, hizmet içi eğitim, seminer, kurs nedenleriyle görevlerinden ayrılanlara vekalet edenlere, vekalet etttikleri göreve ait ek tazminat ödenmez.

En yüksek Devlet memuru aylığı 9500*0,061954=588 liradır. Diğer Müdür yardımcıları için örneğin aşağıdaki tabloda, 8. sırada, yüzde 185 oranı belirlenmiştir. Buna göre KİT'lerdeki diğer müdür yardımcılarına verilecek ek tazminat miktarı 588*%185= 1.087 liradır. Hesaplamanın buna göre yapılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber