Recai Birgün: Haberal'ın Zonguldak'tan aday gösterilmesi Ecevit'e ağır hakarettir/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2011 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ecevit'i başbakanlıktan indirmeye çalışmakla suçlanan Haberal'ın CHP adaylığına tepki gösteren Ecevit'in koruma müdürü ve bağımsız milletvekili Recai Birgün, "Bu adaylık Sayın Ecevit'e hakaret gibi bir şey" dedi.

Ergenekon sanığı Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın CHP Zonguldak birinci sıradan aday gösterilmesi merhum Başbakan Bülent Ecevit'in koruma müdürü ve bağımsız milletvekili Recai Birgün'ü rahatsız etti.

Ecevit'i iş göremez raporuyla Başbakanlıktan düşürmeye çalışmakla suçlanan Haberal adaylığı için Birgün, "Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Ecevit'in bir dönem vekillik yaptığı eski seçim bölgesi Zonguldak'tan Haberal'ı aday yaptı. Bu adaylık Sayın Ecevit'e hakaret gibi bir şey. Kılıçdaroğlu, yeni CHP'ye Ecevit'i de temsil eden bir parti görünümü vermeye çalışmıştı ilk başlarda. Haberal'ın adaylığı tezat oluşturdu. CHP'nun bunu açıklaması gerekir" diye konuştu.

KAMPANYA AÇIYOR

Birgün, Haberal'ın babasının Zonguldak'ta CHP il başkanlığında görev yaptığı yönündeki haberleri de ilgiyle izlediğini belirterek şu yorumu yaptı: "Bahsedilen dönem zaten tek parti dönemi. Siyaset yapmak isteyen CHP'den yapıyordu. Bu Haberal'ın babasının solcu olduğunu göstermez. Şimdi Haberal'ı solun kahramanı yapacaklar." Eşinin Zonguldaklı olduğunu ve orada akrabaları bulunduğunu ifade eden Birgün, Haberal'a karşı kampanya yürüteceğini açıkladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber