İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Maliye, YÖK'ün kadro talebine 'tasarruf' gerekçesiyle onay vermedi

Haber Giriş : 06 Ağustos 2003 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maliye, YÖK'ün kadro talebine 'tasarruf' gerekçesiyle onay vermedi

Hükümet ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında yaşanan kavga, üniversitelerdeki bilimsel çalışmaları durma noktasına getirdi.
Yasa taslağı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı ile gerginlik yaşayan YÖK, Maliye Bakanlığı'nın, Başbakanlık Tasarruf Genelgesi'ni gerekçe göstererek üniversitelere açılacak kadrolara onay vermemesi nedeniyle zor durumda kaldı. YÖK, kadro onayının, yurtdışına doktora öğrencisi gönderilmesini doğrudan etkilediğini belirterek, atama yapılmaması halinde 10 yıldan bu yana ilk kez yurtdışına doktora öğrencisi gönderilemeyeceğini kaydetti. Kadrolara bu ay onay verilmezse, yurtdışına gitme hakkı kazanan öğrencilerin bir yılı boşa gidecek. Doktora bursu için son kayıt tarihinin 20 Ağustos olduğu, bürokratik işlemler nedeniyle ay başında sorunun çözülmesi gerektiği ifade edildi. Maliye bürokratları ise son sözün Bakan Kemal Unakıtan'da olduğunu belirtti.
Uygulamadan olumsuz yönde etkilenen öğrencilerden biri olan State University Of New York Binghamton Felsefe Bölümü doktora öğrencisi Kaya Akyıldız, şöyle konuştu: "Hükümet ile YÖK'ün didişmesinin kurbanı olduk. Kör mantık."
milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber