Savcı geç kalınca TMSF başkanına açılan dava düştü/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Nisan 2011 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halis Toprak TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ün bir röportajindaki kendisine yönelik sözleri üzerine avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu; Ercan'ın sözlerinin hakeret içerdiği ileri sürdü.

* Savcılık soruşturmayı tamamladı; hakaret suçunu işlediğini iddia ettiği TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

* Ancak hazırlanan iddianame yasal süre dolduktan mahkemeye telsim edilince dava düştü. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi bugünkü ilk duruşmada "dava düştü" kararını taraflarla bildirdi..

Şakir Ercan Gül'ün 16 Ağustos 2010'da bir gazetede yayınlanan ropörtajında Halis Toprak için, ?Bu adamın nesini tartışalım, hasta. Bu kadar ölçüsüz, izansız" sözleri Halis Toprak'ı harekete geçirdi. . Halis Toprak'ın avukatları Şakir Ercan Gül hakkında hakaret suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame 24 Kasım 2010'da Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne teslim edildi. Mahkeme basın yoluyla hakaret suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle Şakir Ercan Gül'e dava açtı. Davanın bu sabah saat 10.00'da görülen ilk duruşmasına işadamı Halis Toprak ve avukatı Bülent Akar ile Şakir Ercan Gül'ün avukatı Hasan Köroğlu katıldı.

DAVA ZAMAN AŞIMINDAN BİTTİ

Hâkim Rüveyde Çakmak Kaner basın suçlarında dava açılma süresinin 2 ay olduğunu, 16 Ağustos 2010 tarihinde çıkan haberle ilgili iddianamenin 24 Kasım 2010 tarihinde mahkemeye teslim edildiğini belirterek davanın düşürülmesine karar verdi.

Halis Toprak, Bakırköy Adalet Sarayı'ndan koruması ve avukatı Bülent Akar'la birlikte çıktı. Toprak adliye çıkışı yaptığı açıklamada 'Benim fabrikaya falan ihtiyacım yok. Bugün o sanayi tesislerinin makine techizatı paslandı. Onları düzeltemeyiz. Şakir Ercan Bey Lice'deki tesislerin açılışına geldi. Gözüyle gördü. 600 senedir Lice'ye devlet de bir şey yapamadı. TMSF Başkanı'nın yaptığı iş ortada, özürle çözülecek gibi değil ki. Hakaret yapmış. Özür dilese ne yazar" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber