Turkcell'in 3G'si HD'yi destekleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2011 19:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Turkcell 3G altyapısını, Türkiye'nin tamamında HD ses kalitesini destekleyecek şekilde yenilendi.

Yapılan açıklamaya göre, sesin karşı tarafa daha yüksek kalitede iletilmesini sağlayan HD teknolojisini tüm Türkiye'de şebekesine uyumlu hale getiren ilk operatör Turkcell oldu.

Şu anda dünyada 14 operatör şebekesinin tamamında aktif olarak kullanılan HD teknolojisi sayesinde, cep telefonuyla konuşma esnasında ses çok daha net ve doğal iletiliyor. Karşılıklı konuşanlar birbirlerinin seslerini daha kolay tanıyabiliyor ve konuşanın sesine karışan etkenler ayrıştırılabiliyor. Cep telefonu görüşmesinde kullanılan birbirine yakın sözcükler daha kolay anlaşılabiliyor. HD ses kalitesinin farkını yaşayabilmek için kullanılan cep telefonunun HD özelliğini desteklemesi gerekiyor.

Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Turkcell'lilere dünyadaki en son teknoloji ile en kaliteli iletişim deneyimini yaşattıklarını ve HD ses teknolojisiyle cep telefonu iletişiminde kalite çıtasını yükselttiklerini kaydetti.

Terzioğlu açıklamada, ''Turkcell 3G ile müşterimize sunduğumuz olanakları sürekli güncelliyoruz. Teknolojide lider konumda olmanın bize sağladığı avantajları Turkcell'liler için sonuna kadar kullanıyoruz. Bu avantajlar, müşterilerimize karşı sorumluluğumuz olarak gördüğümüz 'Daha Fazla Hayat ilkemizi sürekli uygulanabilir kılıyor. Bir süre önce Çift Taşıyıcı sistemiyle Türkiye'nin mobil internet hızını ikiye katlamıştık, şimdi HD sistemini ülke çapına yayan ilk operatör olarak benzer büyüklükte bir adım atıyoruz. Turkcell'liye 'Daha Kaliteli Ses' sunuyor, birbirleriyle en iyi Turkcell'lilerin anlaşmasını sağlıyoruz'' görüşlerine yer verdi.

-ING BANK, 3. ALT FONU İÇİN TALEP TOPLUYOR

ING Bank, anapara koruma amaçlı 3. alt fonu için 18?26 Nisan tarihleri arasında talep toplayacak.

Yapılan açıklamaya göre, alternatif yatırım araçlarına yatırım yaparken anaparasını riske atmak istemeyen müşteriler için sunulan yeni yatırım fonu, dolar/TL kuru belli bir bant aralığında kaldığı her gün yatırımcısına yüzde 14 kupon faizi kazandıracak.

Vade boyunca 4 çeyrek dönemde bant aralığı yeniden belirlenecek. Böylece yatırımcının döviz kurundaki ani değişikliklerden olumsuz etkilenmemesi hedefleniyor.

-''TÜRKİYE'DE NAKİT, MALİ İŞLER VE RİSK YÖNETİMİ KONFERANSI

Garanti Bankası sponsorluğunda Euro Finance tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen ''Türkiye'de Nakit, Mali İşler ve Risk Yönetimi Konferansı'', 19-20 Nisan tarihlerinde İstanbul Swissotel'de yapılacak.

Yapılan açıklamaya göre Türkiye'de bu içerikte düzenlenen tek organizasyon olma niteliğini taşıyan konferansta nakit yönetimi, hazine ve risk yönetimi konularındaki yeni trend ve ürünler, örnek uygulamalarla izleyicilerle paylaşılacak. Son ekonomik gelişmeler ışığında öne çıkan sorun ve çözümlerin ele alınacağı toplantılarda, uzmanlar, şirketlerin büyüme ve kârlılık stratejileriyle ilgili görüşlerini belirtecek. Üretim ve finans sektörlerindeki şirketlere yeni bakış açıları sağlayan konferansta, panel ve sunumlar aracılığıyla, ''Kârlı bir büyüme nasıl sağlanabilir?'' sorusuna cevap aranacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber