Otopsi Yardımcılığı Bölümü bu yıl ilk kez mezun verecek

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Nisan 2011 23:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Otopsi melekleri

Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu bünyesinde geçen yıl kurulan Otopsi Yardımcılığı Bölümü bu yıl ilk mezunlarını verecek

Şahismail GEZİCİ Elazığ DHA

Kızların yoğun ilgi gösterdiği bölümden mezun olan gençler, otopsilerde savcılara yardımcı elaman olarak görev alacak. Türkiye'de ilk kez Mersin Üniversitesi bünyesinde, geçen yıl da Fırat Üniversitesi'nde kurulan Otopsi Bölümü Yardımcılığı programı özellikle kızların ilgisini çekti. Bu yıl mezun olacak 22'si kız 35 öğrenci, savcılara otopsilerde yardımcı eleman olacak.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tokdemir, şimdiye kadar hizmetlilerle yapılan otopsilerin artık eğitimli uzmanlar tarafından yapılacağını söyledi. Prof. Tokdemir, ?Otopsi yardımcılığı programını alaylı olmaktan çıkararak, eğitimli olmaya geçmesi gerektiğine inandığımız için geçen yıl bu programımızı açtık? dedi.

Öğrencilerin meslek lisesi çıkışlı oldukları için adaptasyon konusunda zorlanmadığını kaydeden Prof. Tokdemir, ?Uygulamalı derslerde erkeklerin kız öğrencilerden daha fazla etkilendiğini söyleyebiliriz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber