Çevre ve Orman Bakanlığı memurlarına ek ödeme talebi istifaya neden oldu

Haber Giriş : 08 Nisan 2005 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Çevre Komisyonu, 1995 yılında hazırlanan ''Çevre Yasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı''nı kabul etti.

Komisyon Başkanı Münir Erkal'ın yurtdışında bulunması nedeniyle Komisyon, Başkanvekili AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır başkanlığında toplandı.

Çevre Yasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı'nda düzenlemenin amacı ''Bütün canlıların ortak varlığı olan çevrenin, sürdürülebilir kalkınma ilkesi doğrultusunda korunmasını sağlamak'' olarak belirlendi.

KOMİSYONDAN İSTİFA

Çevre ve Orman Bakanlığı personeline ek ödeme yapılmasına ilişkin madde komisyonda tartışma yarattı. Alt komisyon metninde yer alan personelin ücretlerinin yüzde 50'sini aşmamak üzere ek ödeme yapılmasına ilişkin maddenin görüşmeleri sırasında AK Parti Kilis Milletvekili Veli Kaya, oranı yüzde 200'e çıkartan bir önerge verdi. Ancak, diğer AK Parti milletvekilleri de kamuda ücret dengesizliğini giderici bir düzenleme yapıldığını ifade ederek maddenin metinden çıkartılmasını istedi. Toplantıya Maliye Bakanlığı'nı temsilen katılan bir bürokrat da hazırlanan tasarı ile tüm ek ödemelerin kaldırılacağını ve ''Eşit işe eşit ücret'' ilkesi doğrultusunda bir düzenleme yapılacağını bildirerek, bu maddeye itiraz etti.

''Çevre Bakanlığı kökenli'' olduğunu ifade eden Kaya, bakanlık personelinin büyük güçlükler içinde olduğunu, aralarında Çevre ve Orman Bakanlığı'nın da bulunduğu sadece 3 bakanlığın personelinin ek ödemelerden yararlanamadığını söyledi. Maliye Bakanlığı'nın yıllardır düzenleme yapılacağı gerekçesiyle ek ödemelere karşı çıktığını kaydeden Kaya, ancak en son 25 Şubat tarihinde Hazine Müsteşarlığı personelinin ek ödeme alabilmesini sağlayan bir yasal düzenlemenin TBMM'de kabul edildiğini belirtti.

Komisyon Başkanvekili Mustafa Çakır ile Ak Parti Çankırı Milletvekili Tevfik Akbak'ın konunun tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenleneceğini belirterek maddenin metinden çıkartılması konusunda ısrarlı olması üzerine ''Yüzde 200'lük önergeye'' imza atan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen de imzasını çekmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Veli Kaya, arkadaşlarına tepki göstererek, başkanlığa komisyon üyeliğinden istifa dilekçesini sundu ve toplantıyı terk etti.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber