KPSS adaylarına bir açıklamayı bile çok görmek

Devlet Personel Başkanlığının; KPSS yerleştirmelerinin ertelenmesi yönündeki kararının gerekçesini açıklayamayıp, üstelik kendi internet sitesi yerine ÖSYM'nin internet sitesinden açıklama yapması doğru değildir. Bu ülkede bir açıklama yapmak için, her olayın gazeteler tarafından manşete mi çekilmesi gerekiyor? KPSS'ye giren ve yerleştirmeleri bekleyen 2 milyonu aşkın adayın adam yerine konulup, "şu şu gerekçelerden dolayı yerleştirmeleri erteliyoruz" demek için ne yapılması isteniyor? Her gün eylem her gün olay mı çıksın isteniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Nisan 2011 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz hafta memurlar.net forumuna yansıyan yerleştirme işlemlerinin erteleceği yönündeki duyum doğru çıkmış ve Mayıs 2011 KPSS yerleştirme işlemleri 12 Haziran seçimleri sonrasına kalmıştır.

Bizim edindiğimiz bilgilere göre, bunun gerekçesi, kamu kurumlarından gelen atama yapılacak kadro sayısının azlığıdır.

Ancak, yerleştirme işlemlerini erteleyen Devlet Personel Başkanlığının resmi bir açıklama yaparak, hangi gerekçelerden dolayı KPSS yerleştirmelerini ertelediğini, 12 Haziran sonrasında ise kadrolarda ne gibi bir artış öngördüğünü açıklaması gerekmektedir.

Bir kamu kurumu, idari işlem tesis ederken, sadece kamu yararı ve hizmet gereklerine bakmalıdır. Siyasi yerindelik kararı alma siyasete bırakılmalıdır.

Memurlar.net'te düzenlenen ankette, binlerce aday, kadro az olsa dahi yerleştirmelerin vaktinde yapılması gerektiği yönünde görüş belirtmiştir. Bu nedenle, bir tür siyasi yerindelik kararı gibi görünen erteleme işlemi doğru olmamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber