Hastanede bebek düşürmeye soruşturma/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Nisan 2011 17:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ZONGULDAK Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde para karşılığında anlaşttığı doktora iğne yaptırmak suretiyle 5 aylık bebeğini düşürttüğü iddia edilen 32 yaşındaki Ayşe K. ve operasyonu gerçekleştiren doktor F.T. hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5 aylık cenin Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Bartın'da oturan Ş.K., dün sabah Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak, yaşadığı ilişki sırasında kendisinden hamile kaldığını ileri sürdüğü evli Ayşe K.'nın, eşiyle birlikte bebeği aldırmak üzere Zonguldak'a gittikleri ihbarında bulundu. Polis, Ayşe ve Dursun K. çiftinin içinde bulunduğu otomobili öğle saatlerinde kent merkezinde durdurdu. Eşiyle birlikte gözaltına alınan Ayşe K., karakoldaki ifadesinde, sabah Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne gittiğini, bin 500 lira karşılığında anlaştığı doktor F.T.'nin düşük yapması için kendisine iğne yaptığını ileri sürdü.

Polisin yaptığı araştırmada, Ayşe K.'ya hastanede iğne yoluyla bebek düşürme yönteminin uygulandığı saptandı. Bunun üzerine aynı hastaneye götürülen ve akşam saatlerinde sancıları artan Ayşe K. düşük yaptı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılğı, 5 aylık ceninin kimden olduğu ve kesin ölüm nedeninin saptanması için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi. Cenin, bugün öğle saatlerinde Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden alınıp Adliye'de yapılan işlemlerin ardından Ankara'ya gönderildi. Savcılığın, doktor F.T.'nin 'Görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla ifadesine başvuracağı, hastanede tedavisi devam eden anne Ayşe K.'nın da taburcu olduktan sonra ifade vereceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber