Emniyet, Polis Şurası'na yönetmelik değişikliğiyle çeki düzen verdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Nisan 2011 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet 'Şura'ya baktı

Emniyet Genel Müdürlüğü, geçen yıl 'çete sanığı' iki polis şefinin üyeliğiyle gölgelenen Polis Şurası'na yönetmelik değişikliğiyle çeki düzen verdi

Soner ARIKANOĞLU / ANKARA

POLİS şeflerinin kaderini belirleyen 'Polis Şurası'nın oluşumunu düzenleyen yönetmelik değiştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, AkŞam'ın geçen yıl 'Şura'ya bak' manşetiyle dikkat çektiği çarpıklığın bu yıl da yaşanmaması için harekete geçti ve 'Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli Rütbe Terfileri ve Değerlendirme Kurullarının Çalışmalarına İlişkin Yönetmelik'in Polis Şurası'nın oluşumunu düzenleyen 20'nci maddesini değiştirdi. Yeni yönetmeliğe göre; Şura'nın seçimle belirlenen üç üyesi, artık merkez emniyet müdürleri arasından değil, polis başmüfettişleri ve il emniyet müdürleri arasından belirlenecek. Şura'ya seçilecek bir başmüfettiş ve iki il emniyet müdüründe, 'bulundukları rütbede herhangi bir adli veya idari ceza almamış olma' şartı aranacak.

Kamuoyunda Polis Şurası olarak bilinen Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu, rütbe bekleme süresi dolan emniyet müdürü ve emniyet amirlerinin terfi dosyalarını karara bağlamak üzere her yıl mayıs ayı içinde toplanıyor.

AKŞAM YAZDI BÖYLE OLDU

Polİs Şurası, geçen yıl çeteyle bağlantılı oldukları ortaya çıkınca kızağa çekilen ve haklarında 'çeteye bilerek yardım etmek' suçundan 6'şar yıla kadar hapis istemiyle dava açılan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya'nın katılımıyla toplanmış, AkŞam bu çarpıklığı, 'Şuraya bak' manşetiyle duyurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber