Liseli gençler harçlıklarından artırıp, ilköğretim öğrencilerini giydirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2011 23:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ta liseli gençler, 1 aydan bu yana biriktirdikleri harçlıklar ile ilköğretim okuluna giden 40 minik öğrenciyi, 23 Nisan Bayramı öncesi ayakkabı alarak sevindirdi.Zonguldak merkez çarşısında çocuk ayakkabısı satan esnafın önünde kuyruk oluşturan öğrenciler, 23 Nisan'a yeni ayakkabılarıyla girmenin sevincini yaşadı.

Bu tür sosyal yardımlaşmaları yaparak küçüklere örnek olmak istediklerini belirten fen lisesi 1. sınıf öğrencileri, "Toplumda hep kötü şeyler değil, güzel şeyler de oluyor. Yarının geleceği olan küçüklere liseli öğrenciler olarak sahip çıkmak zorundayız." dedi. Liseli gençlerin örnek davranışı okul müdürleri başta olmak üzere herkesin takdirini kazandı.

Anadolu öğretmen lisesi 9. sınıf öğrencisi Çağrı Avcı ve arkadaşları tarafından geçtiğimiz aralık ayında başlatılan yardım kampanyasına bugün bir yenisi eklendi. Durumu kötü olan öğrencilerin eğitiminin zor olduğunu bildikleri için Anadolu öğretmen lisesi olarak Sivriler beldesindeki ilköğretim okulunda yardım kampanyasının ilkini gerçekleştirdiklerini kaydeden Avcı, "Biz o zaman sadece maddi olarak değil çocuklarla birlikte konuşarak manevi yardım da sağladık. Şimdi ise arkadaşım kendi okuluyla beraber yardım başlattı, ben de destek olmak için geldim." dedi.

Zonguldak Fen Lisesi'nde bir ay önce yardım kampanyası başlatan 9. sınıf öğrencisi Dilek Tandoğan da şunları söyledi: "Bunu yapmamızdaki amaç, küçük öğrencilerin eğitim hayatlarında şevk kazanmaları ve toplumda bu kadar kötü şey varken yardımlaşmanın da önemli bir şey olduğunu göstermek istedik. Biz lise öğrencileri olarak kendi çapımızda ufak bir yardımla minikleri sevindirdik. Aynı şeyin başka okullar tarafından da yapılmasını isteriz."

Fen Lisesi Müdürü Tülin Yücesan ise geçlerin yardımlaşma duygusunun kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Lisemizin birinci sınıf öğrencileri kendi aralarında bir yardımlaşma kutusu oluşturup her gün harçlıklarından 1'er lira atarak toplam 600 TL para toplamışlar. Ve dediler ki: 'Hocam biz bununla ihtiyacı olan bir ilköğretim okulunun öğrencilerini sevindirmek istiyoruz.' Ben de onlara, çocukların ayakkabı ihtiyacının okul döneminde çok fazla olduğunu, istedikleri ayakkabıyı beğenerek kendilerinin almalarının onlar için daha anlamlı olacağını söyledim. Öğrenciler de kabul etti. Ve biz Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu'nun müdür yardımcısıyla bağlantıya geçtik. Onların belirlemiş olduğu 40 öğrenciyi, ayakkabıcıya getirerek, beğenmiş oldukları ayakkabıları alacaklar, paraları biz ödeyeceğiz. Böylece toplumda yardımlaşma, büyüklerin küçüklere sahip çıkması, bayram öncesi geleneklerimizde olan çocukların sevindirilmesi gibi toplumsal ve kültürel değerlerin yaşanmasına, bir nebze de olsa katkı da bulunduysak ne mutlu bizlere." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber