ÜDS ve KPDS sonuçları neden yardımcı doçent atamalarında kullanılamıyor?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Nisan 2011 00:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye'nin parlak geleceğinde kendisinin hakkıyla rol edinmek isteyen gençlerimizin giripde başarılı olduğu ÖSYM tarafından yapılan ÜDS ve KPDS sonuçları, Doçentliğe yükseltilme ve atanma şartlarında sürekli olarak geçerli bir belge sayılmaktadır (Doçentliğe Atama: Madde 11). Fakat ülkemizde torpil söylentilerinin kamuoyunu sürekli rahatsız ettiği bu ortamda Doçentlik ünvanının bir alt basamağı olan Yardımcı Doçent atamalarında KPDS VE ÜDS sonuçları niçin geçerli sayılmamaktadır. İlgili yönetmelikteki bu hata YÖK tarafından düzeltilecek midir?

Resmi Gazete Tarihi: 28.01.1982 Resmi Gazete Sayısı: 17588

ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNETMELİĞİ

I- Yardımcı Doçentliğe Başvurma ve Atanma

MADDE 6- Yardımcı doçentlik kadrosuna atanabilmek için; şartları, bu Yönetmeliğin 7. maddesinde belirtilen ve fakülte, enstitü veya yüksekokul yönetim kurullarınca düzenlenecek olan yabancı dil sınavında başarı göstermek gerekir.

MADDE 7- Yardımcı doçentlik için yabancı dil sınavı, biri o dilin öğretim üyesi olmak üzere, fakülte, enstitü veya yüksekokul yönetim kurulunca öğretim üyeleri arasından seçilmiş üç kişilik bir jüri tarafından yapılır?.

II- Doçentliğe Yükseltilme ve Atanma

MADDE 11- Bir lisans öğrenimi gördükten sonra doktora yapmış, tıpta uzmanlık unvanını almış veya tespit edilmiş belli sanat dallarından birinde yeterlik kazanmış olanlar için 2547 sayılı Kanun'un 24. maddesinin (b) fıkrasının 3. bendinde belirtilen yabancı dil sınavı, yılda en az iki kere Üniversitelerarası Kurul tarafından merkezi bir sistemle yapılır. Sınav esasları Üniversitelerarası Kurulca düzenlenir. Sınavda başarılı olana sürekli olarak geçerli bir başarı belgesi verilir. Sınavda başarısız olanlar daha sonraki dönemlerde yabancı dil sınavına katılabilirler.

Dr. Ugur Cakilcioglu

[email protected]

Elazig Directorate of National Education

TURKEY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber