Bilişim sektörü gençler için çok uygun meslek dalı/ Video

Haber Giriş : 29 Nisan 2011 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ULUSAL Bilişim Kongresi'ne katılan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, bilişim suçlarının cezasının önümüzdeki yasama döneminde çıkarılacak kanunda 2.5 kat artırılacağını, kanunsuz ortam dinlemeleri ve görüntülenmeleri ile insanların konuşmaya çekinir hale geldiğini söyledi. Dr. Acarer, "Türkiye çok genç bir ülke. Bilişim sektörü de gençler için çok uygun meslek dalı. Türkiye bu sektörde de bölge ülkeleri arasında çok iyi bir konumda" dedi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Bilişim Kulübü tarafından düzenlenen Ulusal Bilişim Kongresi'ne Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcıları Celalettin Dinçer, Mehmet Atalay, ERÜ Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kerim Güney, ERÜ Bilişim Kulübü Başkanı Ahmet Yasir Danacı, ERÜ ögretim üyeleri ve öğrencileriyle Türk Telekom Müdürlüğü çalışanları katıldı. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, genel seçimler sonrası oluşacak TBMM'de bilişim suçlarıyla ilgili çıkacak yasayla cezaların 2.5 kat artırılacağını,ortam dinlemeleri ve gizli görüntü çekimleri nedeniyle insanların konuşamaz hala geldiğini, özel yaşama ilişkin hakların ihlal edildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

" Dinlemelerin aslında bir geçerliliği de yok. Hatta bunu yapanlar için de suç. O tür yapılan görüntüler ve dinlemeler, kanuni bir belge olarak da kullanılamıyor. Bunu yapanların tespiti halinde de suç duyurusunda bulunuluyor. Türkiye çok genç bir ülke. Bilişim sektörü de gençler için çok uygun meslek dalı. Türkiye bu sektörde de bölge ülkeleri arasında çok iyi bir konumda. Bundan sonra da çağrı ve AR-GE merkezleri, destek hizmet birimleri, servis birimleri çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Örneğin son 1- 1.5 yıldır, çağrı merkezleri doğu ve güneydoğuda açılıyor. Çünkü çağrı merkezlerinde emek yoğun işlevdir ve binlerce insan çalışıyor. Şu an da 20 binin üzerinde insan bilişim çağrı merkezlerinde çalışıyor. Son dönemlerdeki bütün çağrı merkezleri de Diyarbakır, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Elazığ, Bitlis, Bingöl, Malatya gibi doğu ve güneydoğu illerinde açıldı. Bunun dışında destek hizmet yerlerini de doğu ve güneydoğuya götürülmesine çalışıyoruz."

ERÜ Bilişim Kulübü Başkanı Ahmet Yasir Danacı da günümüzün bilişim çağına dönüştüğünü söyledi. Danacı, "Dünyada artık bilgi ve bilişim kullanımı her geçen gün önem kazanarak, bilişim çağına dönüştü. Sürdürülebilir rekabet ortamı ile ülkeler ve şirketler, bilişim sayesinde önemli kazanımlar elde etmektedir. Dünya genelinde 31 gelişmiş ülke. Bu ülkeler önde olmalarını bilişimdeki teknolojileri iyi kullanmaya bağlı olarak sürdürmektedir. Milenyum çağında Türkiye'de bir bilim ülkesi, bilişim olanaklarından fazlaca yararlanan ülke olmalıdır. Bilgisayarı ve bilişimi iyi kullanan Amerika, bu gün dünyanın önderi konumundadır" diye konuştu.

Ulusal Bilişim Kongresi, 'Yakınmasa ve Bilişim sektörünün değişimi', 'Telekomünikasyon sektörü ve regülasyon' gibi sunumlarla devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber