Yoksullara yönelik konut üretilecek iller belirlendi

Haber Giriş : 09 Nisan 2005 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konut rüyası gerçekleşiyor

Dar gelirli ve alt gelir grubuna ait ailelerin konut rüyası gerçekleşiyor. Hükümetin Alt Gelir Grubu ve yoksullara yönelik geliştirdiği konut üretim programının detayları belirlendi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı program kapsamında konut üretilecek illerle konutlara ait özellikleri ve konut sayılarını belirledi. Buna göre TOKİ' nin Alt Gelir Grubu kapsamında peşinatsız olarak 20 yıl vadeli olarak yoksullar için yapacağı konut sayısı 7 bin 59 adet olarak belirlendi. Brüt 45 ile 55 metre kare arasındaki 26 bin 264 konut, yoksullar ve alt gelir grubu için tahsis edilecek.

İlk etaptaki iller
TOKİ ilk etapta şu illerde konut üretecek: Adana, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Ankara, Aydın, Balıkesir Bilecik, Bitlis, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Karabük, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Urfa ve Yozgat'ta inşa edilecek. Geçtiğimiz günlerde Ankara Eryaman ile Diyarbakır, Erzincan, Konya, Sivas, Tunceli Ovacık'ta bazı konutların inşatı başlatıldı. Tunceli, Adıyaman, İstanbul, Çorum, Merkez, 2. Bölge, Kütahya, İzmir-Kona- Uzundere ile Trabzon 2. bölgede inşa edilecek konutlar, 45 ile 75 metre kare arasında inşa edilecek, ikinci etap 7 bin 59 konut da alt gelir grubuna tahsis edilecek. Alt gelir grubuna, yıl sonuna kadar 18 bin konutun teslimi planlanıyor.

Satış şartları...
* Konut sahibi olmayan alt gelir grubunda yer alan dullar, yaşlılar, yetimler ve yoksullara yönelik olarak üretilecek konutlar, 2 tipte inşa edilecek.
* Alt gelir grubuna yönelik olarak 62 ile 72 metre kare büyüklüğündeki konutlar yüzde 5 peşinat, 15 yıl vade ve 150 YTL'den başlayan taksitlerle satılıyor.
* Yoksullara yönelik olarak 45 ile 55 metre kare büyüklüğündeki konutlar ise peşinatsız 20 yıl vade ve 100 YTL'den başlayan taksitlerle satılıyor.
* Konut alıcılarından, İdare'nin belirlediği şartlara sahip olunduğuna ilişkin belgeleri sunmaları isteniyor.
* Söz konusu illerdeki konutlarla ilgili olarak TOKİ'nin ?www.toki.gov.tr? internet adresi ile 0312 266 76 80 numaralı telefondan 2096, 2097, 2098 dahili numaralar aranabilecek.
Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber