YGS'de şifreyi bulana soruşturma

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 30 Nisan 2011 10:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
YGS som kitapçıklarında şifre olduğunu ortaya çıkaran Artvinli dershaneci Fahri Akyüz hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü izin almadan basına açıklama yaptığı için soruşturma açmaya hazırlanıyor

Refika KARABACAK

YÜKSEKÖĞRETİME Geçiş Smavı'nda (YGS) şifre olduğunu ortaya çıkaran Artvin Sınav Dergisi Dershaneleri kurucu üyelerinden Fahri Akyüz hakkında Î1 Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma açıyor. Akyüz, YGS'-nin sayısal kısmında şifreleme olduğunu basma dağıtılan kitapçık üzerinde kanıtlamış, ÖSYM önce bunu yalanlamış, sonra da soru kitapçıklarmdaki şifreyi kabul etmişti.

Akyüz, HABERTÜRK'e Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşker'in "Sen dershane yöneticisisin. Kanuna göre basma konuşmak için Vali'den izin alman gerekiyordu. İzin almadan konuştun. Hakkında soruşturma başlatmak zorundayım" dediğini açıkladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kendisine henüz tebligat ya da müfettiş gönderilmediğini bildiren Akyüz, "Kimseye yanlış bilgi vermedim. Şifreyi ÖSYM de kabul etti. Kınama ya da bir başka ceza önemli değil. Sınavın üzerindeki şaibeleri kaldırsınlar" dedi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA

Dershanelerin de tabi olduğu "özel Öğretim Kurumları Kanunu" uyarınca, bu kurumlarda görev yapan yönetici, öğretmen, uzman öğretici ve usta öğreticiler, görevleri sırasında suç işlemeleri veya görevleri nedeniyle kendilerine karşı işlenen suçlardan dolayı kamu görevlisi sayılıyor. Yasada, kurumların teftiş ve denetlenmesi sırasında valilere, kınamadan başlamak üzere "lüzum görülen durumlarda kurumun yönetici, öğretmen, uzman öğretici ve usta öğreticilerini görevden uzaklaştırma" yetkisi tanınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber