Polis cepten uyarıyor, vatandaş hala dolandırılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2011 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son dönemde yaygınlaşan cep telefonu dolandırıcılığının önüne geçmek isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü, cep telefonlarına mesaj göndererek vatandaşları uyarıyor. Buna rağmen, polisten uyarı mesajı aldığı gün dolandırılan insan sayısı şaşırtıyor.Emniyet Genel Müdürlüğü, zaman zaman cep telefonlarına mesaj göndererek, kendisini polis, asker, savcı gibi tanıtıp, kontör ya da para isteyenlere karşı vatandaşları uyarıyor. www.asayis.pol.tr adresinden cep telefonlarına dün gönderilen mesajda da benzer bir uyarı yapıldı.

SMS mesajında şu uyarı yer aldı: "Sizi arayarak veya mesaj göndererek çeşitli hediyeler kazandığınızı bildirenleri aramayınız, kredi kartı veya kişisel bilgilerinizi vermeyiniz."

Emniyetin bu çabasına rağmen, dolandırıcılar kandıracak insan bulmakta zorlanmıyor. Bu mesajın abonelere geçildiği dün, sadece Bursa'da 3 kişi dolandırıldı.

Merkez Osmangazi ilçesinde yaşayan Musa V.(59), kendisini arayıp polis olarak tanıtan şahsa 12 bin 410 TL parasını kaptırdı. Telefondaki şahsın, "Sizin bankadaki hesabınızda bulunan para, başka bir kişinin hesabına aktarılacak. Bu nedenle hemen hesaptaki paranızı çekin, yanımda bulunan ve savcı olan Gülay Sütçü'nün hesabına yatırın." demesi üzerine harekete geçti. Musa V., bankadaki 12 bin 410 TL parasını çekerek savcı denilen kişinin hesabına aktardı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan Musa V., polise başvurdu.

Bursa'nın Kestel ilçesinde de Remzi U.(30) isimli şahıs, dolandırıcıların hedefi oldu. Remzi U.'yu arayıp, kendini polis olarak tanıtan kişinin, "Senin adına 100 adet cep telefonu hattı açılmış, bu hatların terör örgütü tarafından kullanılıyor. Bu hatların takip edilip kapatılması için her hat için 180 TL para yatırılması gerekiyor." dedi. Bunun üzerine PTT'ye giden Remzi U., şahsın verdiği değişik hesaplara toplam 10 bin 620 TL para yatırdı. Remzi U. bir süre dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu.

Merkez Nilüfer ilçesinde yaşayan Şafak P.(42) cep telefonuyla kendisini arayıp polis olduğunu söyleyen kişi tarafından dolandırılmak istendi. Mesajı bir süre önce okuduğu için durumdan şüphelenen Şafak P., telefonunu kapatarak polise müracaat etti.

Vatandaşların, polisin cep telefonlarına gönderdiği bu tür uyarı mesajlarını okumadan sildiği için Türkiye'nin birçok ilinde buna benzer dolandırıcılıkların yaşandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber