Sonuncu ama başpolis

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Mayıs 2011 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pardon sizi unutmuşuz!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başpolislik sınavında yaşananları, AKŞAM önceki gün '3 yanlışa 1 rütbe' başlığıyla manşetinde duyurdu.

Bu sınav 'garabeti'nin ardından tayin endişesini gidermek amacıyla yerel ve genel olmak üzere iki kontenjan oluşturulduğu duyuruldu. Ancak bu uygulamayla binlerce polisin hakkının yendiği ortaya çıktı. Sınav sonuçlarını POLNET üzerinden duyuran Emniyet, sınava girenlere sadece kendi durumunu sorgulama olanağı sundu. Kontenjan belirlemesinde unutulduğu için sınava Konya'nın Derebucak ve Hüyük ilçelerinde giren polislerden hiçbirinin terfi ettirilmediği de ortaya çıktı.

SONUNCU AMA BAŞPOLİS

Sınav mağduru polislerin kendi imkanlarıyla elde ettikleri bilgiler, Emniyet'teki sınav skandalının görünenden daha ciddi boyutlarda olduğunu gösterdi. Sınava Siirt'te giren H.K., 24 netle 29 bin 249'uncu oldu. 29 bin 369 kişinin katıldığı sınavda sondan 120'inci sırada yer alan H.K., yerel kontenjan ölçütü sayesinde başpolisliğe terfi etti. Sınava Kastamonu'da giren M.T. ise 68 netle baştan bin 500'üncü oldu. Ancak M.T., Kastamonu'daki başarı düzeyi yüksek olduğu için terfi edemedi. Sınava Bartın'da giren M.O. da 65 netle baştan 3 bin 800'üncü olduğu halde başpolis olamadı. 9 bin 750 kişilik kadro için yapılan Başpolislik Sınavı'nda, Emniyet'in 'tayin endişesini gidermek' amacıyla uyguladığı yerel kontenjan ölçütü nedeniyle 3-4 bin polisin genel sıralamada ilk 9 bin 750'ye girdiği halde sınavı kazanamadığı tahmin ediliyor.

Soner ARIKANOĞLU / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber