Başbakan'dan 'EPDK yı takip edin' talimatı...

Haber Giriş : 10 Nisan 2005 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) icracı bir kurul olmadığını, sadece düzenleme kurulu olduğunu belirterek, "Neden ihale yapıyor? Siyasi sonuçları bizi bağlıyor. EPDK'yı boş bırakmayın, takip edin" talimatını verdi.

AK Parti İl Başkanları toplantısında ağırlıklı olarak illerdeki enerji sorunları masaya yatırıldı. İl Başkanları'nın şikayetlerini dinleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, bazı teşkilat yöneticileri tarafından sert bir dille eleştirildi. Van İl Başkanı Mustafa Bilici, 2005 yılı için söz verilmesine ve ihaleye çıkılmasına rağmen doğalgaz inşaatının henüz başlanmadığını bildirdi. Bilici'nin bu şikayeti üzerine Doğu ve Güneydoğulu bazı İl Başkanları da aynı şikayetlerini dile getirdi. İl Başkanları'nın hedef aldığı Enerji Bakanı Güler Bakanlığını savunarak, EPDK'yı suçladı. Hem çelik boru fiyatlarının yükseldiğini hem de EPDK'nın müdahalesini gerekçe gösteren Güler'e, Başbakan Erdoğan sert tepki gösterdi. Güler'e 'Yükseldi, yükseldi, bir daha düşeceği garantisini nasıl veriyorsun?' diye soran Erdoğan, EPDK'nın da düzenleme kurulu olduğunu, icracı olmadığını vurguladı. Erdoğan, "İcracı olmadığı halde neden ihale yapıyor? Bunun siyasi sonuçları hükümeti bağlıyor. Bu kurulu boş bırakmayın ve mutlaka takipçisi olun. Verdiğiniz sözleri tutun" talimatını verdi.

Bakan Güler ise konuşmasında, kaçak elektrikle mücadelede gelinen noktayı da anlattı. AK Parti iktidarından önce Türkiye'deki elektrik kaçaklarının yüzde 25 olduğunu hatırlatan Güler, bu oranı yüzde 18'e düşürerek büyük bir başarıya imza attıklarını kaydetti. Güler ayrıca, elektriğe 2.5 yıldır zam yapmadıklarını, şu anda da düşünmediklerini bildirdi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber