Akşam Gazetesi, KPSS sınavı ile KPSS yerleştirmelerini karıştırıyor

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, bugünkü yazısında Bakan Yazıcı ile yaptığı bir söyleşiye yer verdi. Küçükkaya bu söyleşi de; Bakan Yazıcı'nın, Mayıs ayında KPSS-A ve öğretmenlik için sınav yapılacağını ancak ÖSYM'ye güvenemedikleri için sınavı Haziran seçimi sonrasına ertelediklerini aktarmış. Küçükkaya ayrıca, ÖSYM'nin sitesine girdiğini ve sınavın Temmuz ayında yapılacağını gördüğünü belirtmiş yazısında... Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mayıs 2011 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSMAİL KÜÇÜKKAYA'NIN BAKAN YAZICI İLE YAPTIĞI SÖYLEŞİYLE İLGİLİ YAZISI

'Biz de KPSS sınavını yapacaktık. Hazırlıklar yürüyordu. Mayıs ayı için planlamıştık. Ama iptal ettik, daha doğrusu ertelenmesi talimatını verdim.' Evet, aynen böyle...

Güzel haber. Olayın kendisi değil de haber değeri açısından... Hemen detay avına çıktım. Peş peşe birkaç soru daha...

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, A grubu KPSS'nin ertelendiğini anlattı. Yani üniversite mezunlarının ve öğretmen adaylarının devlet memuru olabilmek için girdikleri sınavın... Yazıcı da YGS'de kopya olduğuna inanmıyor. Ama şifre iddialarıyla ilgili tartışmaların yıpratıcı olduğunu kabul ediyor. Siyasi malzeme yapıldığı ve suiistimal edildiği görüşünde. Ama seçimlerden önce bir riske de girmek istememiş. Devlet Personel Başkanı kendisine bağlı. Dün ÖSYM sitesine girdik, sınavın temmuzda yapılacağı duyurulmuş. Demek ki seçimlerin geçmesi hedeflenmiş. Baksanıza her gün bir sınavla ilgili yeni bir spekülasyon çıkıyor. Ama bu haber, gelinen noktayı göstermesi bakımından çok ilginç geldi bize..."

YAZIDAKİ YANLIŞLIKLAR

Yukarıda yer alan yazıya konu olay yanlıştır. Maddelerle sıralayacak olursak;

1- Yazıda bahis konusu olarak, 2011 KPSS-A ve Öğretmenlik sınavının ertelendiğinden bahsedilmektedir. Oysaki, 2011 KPSS-A ve Öğretmenlik sınavının ne zaman yapılacağı ÖSYM tarafından 3 Kasım 2010 tarihinde duyurulmuştur. 3 Kasım'da duyurulan takvim ile 4 Mayıs 2011 tarihindeki ÖSYM açıklamasında yer alan takvim farklı değildir. Sınav 3 Kasım 2010 tarihinde de belirtildiği üzere 9-10 Temmuz 2011'de yapılacaktır.

2- Yazıda yer alan husus, Mayıs KPSS yerleştirme işlemleridir. KPSS sınavı sonrasında, kamu kurumlarının boş kadrolarının yer aldığı ve adayların tercih yaptığı işlemlere "yerleştirme işlemi" denmektedir. Devlet Personel Başkanlığınca 14 Ocak'ta açıklanan takvime göre bu yerleştirme işlemlerine 30 Mayıs- 8 Haziran 2011 tarihleri arasında başvuru alınması öngörülmüştü. Ancak bu takvim, kadro ve pozisyon taleplerindeki aksama gerekçe gösterilerek, Haziran ayına ertelenmiş ve başvuruların 20 Haziran ile 1 Temmuz arasında alınması kararlaştırılmıştır.

3- Memurlar.net olarak daha önce yaptığımız değerlendirmede, kadro sayısı az olduğu için bu yönde bir karar alınmış olabileceğine değinmiştik. Ancak Bakan Yazıcı'nın verdiği bilgilerden anlaşıldığı kadarıyla, yerleştirme işlemleri, ÖSYM'nin bir hata yapabileceği endişesiyle seçim sonrasına bırakıldığı görülmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber