YGS'de işitme cihazı çıkartılan öğrenci hakkını arıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2011 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nda, İzmir'de bir öğrencinin işitme cihazının çıkartıldığı iddia edildi. Sağ kulağında yüzde 65, sol kulağında yüzde 76 olmak üzere yüzde 62.8 işitme engeli bulunan Mucize Sütçüoğlu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)ne dilekçe verdi.İşitme cihazı çıkarıldığı için sınavın kötü geçtiğini aktaran öğrenci, "Benim kulaklarım duymuyordu. Sınav öncesi insanların konuşması yüzünden adeta bir boşluğa düştüm. Sınavda ise artık hiçbir şey hissedemez hale geldim. YGS'de 162 puan aldığım için ikinci sınav olarak bilinen LGS'ye girme hakkı kazanamadım." dedi.

İzmir Menemen Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde sınava giren öğrenci, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin bu konuda somut adım atmasını istedi.

Baba Salih Sütçüoğlu ise "Bu uygulama yüzünden kızımın psikolojisi bozuldu. Elinde işitme kaybı olduğuna dair rapor olmasına rağmen bir işgüzar yüzünden mağdur edildi. ÖSYM şikayet dilekçesi verdim." şeklinde konuştu.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, öğrenci Mucize Sütçüoğlu'na, 27 Haziran 2008 tarihinde yüzde 62.8 işitme kaybı olduğunu gösteren sağlık raporu vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber