624 MEB personeli, yediği yemekten zehirlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2011 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aksoy, öğle yemeğinden zehirlenen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) personelinin sayısının 624 olduğunu duyurdu. Aksoy, yemekten zehirlenenler arasında çocukların bulunmadığını ve hastaların genel durumlarının iyi olduğunu açıkladı.İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aksoy, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, saat 14.30'dan itibaren kamu ve özel bir çok sağlık merkezine bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle yoğun hasta başvurusu yapıldığını ifade eden Aksoy, yemekten zehirlenen MEB Beşevler kampusu personeli arasında çocukların bulunmadığını kaydetti. Aksoy, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"09.05.2011 günü saat 14.30'dan itibaren kamu ve özel birçok sağlık merkezimize bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayeti ile yoğun hasta başvurusu olduğu öğrenilmiştir. Hastalarımızın Milli Eğitim Bakanlığı Beşevler Kampusu personeli oldukları, aralarında çocuk bulunmadığı, şikâyetleri fazla olsa da genel durumlarının iyi olduğu tespit edilmiştir. Başvuran hasta sayısı şu an itibariyle 624 kişi olup birçoğu ayakta tedavi edilmiştir. Bazı hastalarımız da hastanelerimiz acil servislerinde gözlem altındadır. Hastalarımızın tablosu besin zehirlenmesi ile uyumlu olup, tetkikler tamamlandığında kesin sonuç verilebilecektir."


Milli Eğitim Bakanlığı personeli, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın yemekhanesinde yedikleri öğle yemeğinden sonra zehirlendi.

Öğle yemeğinin ardından çok sayıda personelin mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle Gazi Üniversitesi'nin acil bölümüne bizzat ya da ambulanslarla gittiği öğrenildi. Talim Terbiye Kurulu'nun tüm telefonları, yaşanan zehirlenme nedeniyle aramalara cevap veremedi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

MEB'de zehirlenme, yemek örnekleri Hıfzıssıhha'ya gönderildi

Milli Eğitim Bakanlığı personelinden bazı kişilerin öğle yemeğinin ardından mide ve baş dönmesi şikayeti ile çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Olayı ile ilgili yemek örnekleri Hıfzıssıhha Başkanlığı'na gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bazı birimlerinde öğle yemeğinin ardından, personelin mide, baş dönmesi ve kusma şikayeti ile hastanelere sevk edildi. Olayın yaşandığı birimlerinde biri olan Eğitim Araştırma Geliştirme Dairesi Başkanlığı yetkilileri, ?Öğle yemeğinden sadece bu dairede 100'e yakın kişi yemek yedi. Yemeğin ardından, mide bulantısı, kusma, baş dönmesi şikayetleri yaşandı. Ardından, ambulanslar geldi. Şu anda durumu ciddi olan birisi yok.? diye konuştu.

Yemeğin ardından rahatsızlanan personelin, Gazi Üniversitesi Hastanesi , Devlet Demir Yolları Hastanesi ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere civar hastanelerde tedavi altına alındı.

Öte yandan, yetkililer yemek örneklerinin Hıfzıssıhha Başkanlığı'na gönderildiğini belirtti.

Beşevler'deki Nene Hatun Ana Okulu personeli de hastanelere sevk ediliyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bazı personelinin yedikleri öğle yemeği sonrası gıda zehirlenmesi şüphesi ile tedavi altına alındığı Beşevler'de, Şura Salonu karşısında bulunan Nene Hatun Ana Okulu personeli de aynı şikayetlerle hastaneye sevk edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Beşevler ve Tandoğan'da bulunan çeşitli birimlerinde, çok sayıda personelin gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastanelere sevki gerçekleştirildi.

Zehirlenmenin kadayıf tatlısından kaynaklandığı iddia edildi (4)

Milli Eğitim Bakanlığı personelinden bazı kişiler öğle yemeğinin ardından mide ve baş dönmesi şikayeti ile çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Olayla ilgili yemek örnekleri Hıfzıssıhha Başkanlığı'na gönderildi.

Bakanlığın bugünkü öğlen menüsünde çorba, döner, pilav, ayran ve kadayıf tatlısı olduğu öğrenildi. İddiaya göre, kadayıf tatlısını yiyenler zehirlendi, yemeyenler ise etkilenmedi. Konuyla ilgili inceleme sürüyor.

Bazı ambulanslar 7 kişiyi aynı anda hastaneye götürdü

Gıda zehirlenmesi şüphesi ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın Beşevler ve Tandoğan yerleşkesindeki bazı personel çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Bazı ambulansların 7 kişiyi aynı anda alıp, hastanelere sevk ettiği görüldü.

Yemek yiyen personelden bazıları gazetecilere yaptıkları açıklamada, çorba, pilav, döner ve kadayıftan oluşan mönüyü yediklerini; yemeğin hemen ardından da mide bulantısı, kusma gibi şikayetleri olduğunu söyledi. Personel, bu gelişme üzerine 112 acil servise haber verildiğini belirtti.

Bazı çalışanlar da kendilerinde zehirlenme belirtisi görülmediğini, ancak olabileceği için tedirginlik yaşadıklarını aktardı.

112'ye gelen çağrılar üzerine, Bakanlığın Beşevler ve Tandoğan'da bulunan çeşitli birimlerine çok sayıda ambulans intikal etti. Hastalara ilk müdahale ambulanslarda yapıldı. Rahatsızlanan personel daha sonra çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altında alındı. Bazı personel ise Bakanlığa bağlı resmi araçlarla hastanelere götürüldü.

Alınan bilgiye göre, Numune Hastanesi'ne götürülen personel sayısı ise 70'e yaklaştı.

Öte yandan, yemek hizmeti için bir şirket ile anlaşmanın olmadığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber