1 günüm gitti ama İstanbul Üniversitesi Çapa'dan randevu alamadım

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mayıs 2011 00:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün gün boyunca İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinden randevu almaya çalıştım.

Fakültenin sitesinde "Randevu Almak İçin 0212 41425 99 nolu telefonu arayın. Telefonla başvuru dışında randevu kabul edilmemektedir. Yurtdışından randevu almak isteyen hastalarımız +90 212 414 25 99 numaralı telefonu aramalıdır" denmektedir.

1 saatimi bu işe harcadım. Ya insan internet sitesinde, şu şu saatler arasında arayın bile demez mi? Dememişler. Burası Türkiye'nin en büyük üniversitesi... Tarihçe bölümüne göre tarihi 1908'e uzanıyor.

Sonra bir arkadaşım "gece 24:00'ten sonra dene" dedi. Gece 24:00'ten sonra da denedim. 0 212 414 2599 nolu telefonu arıyorsunuz. Bazen otomatik mesaj çıkıyor bazen çıkmıyor. Çıkıyor ise az buçuk kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. Çıkarsa şunu duyuyorsunuz. Tıp fakültesi için 39'u, diş fakültesi için 40'ı tuşlayın diyor. Ama hemen sevinmeyin. 40'ı tuşluyorsunuz, telefon hemen kapanıyor. Bunun inatla denedim. 50 defa aynı olayı tekrarladım.

Psikolojimin daha fazla bozulmaması içinde, bir süre sonra durdum.

Şimdi düşünüyorum. Bu üniversitenin Rektörü, O diş hekimliğinin dekanı, ki ismi Hasan Meriç görünüyor, nasıl oluyorda geceleri rahat uyuyabiliyor. Sonuçta keyfimden değil, diş hekimlerinin yönlendirmesi sonucu, özel bir durumdan dolayı buraya başvuruyorum. Ama bırakın insanca bir "randevumuz dolu" mesajını almayı, saatlerce aptal bir telefon sistemiyle uğraşıyorum.

Tamam, kabul ediyorum. Fazla talep var. Ama ben saatlerce uğraştım. Az buçuk telefon kullanmayı bilen ve aramayı bilen bir insanımm.

Ben bu randevuyu nasıl alacağım?

Dekanlar, klinik eşfleri, profesörler, bölüm başkanları... Lütfen birisi bana açıklasın. Ben bu randevuyu nasıl acağım.

Yukarıdaki mesaj, Haber Gönder bölümüne gelen ileti incelenerek ve içeriği uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber