Maliye gecikiyor... Meteoroloji çalışanları Mayıs ayında da mağdur olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde, personel ödemeleri arttığı için döner sermayeden yapılan bazı personel kalemleri, Mart ayından bu yana sorunlu olarak ödenmektedir. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Maliye Bakanlığına yazılan yazıda, bu sorunun yılın bazı dönemlerinde de devam edeceği belirtilmiş ve ödemelerin merkezi yönetim bütçesinden yapılması için Bakanlar Kurulu Kararı çıkarılması istenmiştir. Ancak bu süreç henüz tamamlanmamıştır. Sorunun çözümü için Maliye Bakanlığının daha hızlı hareket etmesi gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Mayıs 2011 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji çalışanlarının Mart ayından bu yana yaşadığı havacılık tazminatı sıkıntısı, Mayıs ayında da devam edecek

Çevre ve Orman Bakanlığı, Mart ayında Maliye Bakanlığına yazdığı yazıda, döner sermaye işletme gelirlerinin yüzde 95'inin Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği (Eurocontrol) Teşkilatından alındığını belirtmiştir. Yazıda, "Ancak yapılan yasal düzenlemeler sonrasında döner sermaye tarafından karşılanan ek ödemeler, fazla çalışma ve 4-B'li personel giderleri artmış ve bu giderler döner sermayaden karşılanamaz duruma gelmiştir. Döner sermaye gelirlerinin 2011 yılında 34.742.384 lira iken, İşletme Müdürlüğü bütçesinden yapılacak olan ek ödemeler, sözleşmeli personel ve işçi ücretleri, fazla mesai ücretleri ile vergiler ve hazine payı ödemelerinin tutarı 37.000.000 lira düzeyinde beklenmektedir.Diğer taraftan 2011 Mart ayında EUROCONTROL teşkilatından ödeme yapılamaması nedeniyle, kadrolu personele yapılması gereken ek ödemeler yapılamamış ve personel mağdur olmuştur." denilmektedir.

Çevre ve Orman Bakanlığı, Maliye Bakanlığına yazdığı yazıda, bu aksamanın belli dönemlerde de devam edeceği öngörüldüğünden, ödemelerin döner sermaye bütçesi yerine merkezi yönetim bütçesinden yapılması için Bakanlar Kurulu Kararı çıkarılması istemiştir.

Diğer taraftan, Büro Memur Sen tarafından yapılan açıklamada, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün havacılık tazminatının genel bütçeye aktarılması için görevlendirdiği denetmenin, raporunu hazırladığı ve bu raporun Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'ne gönderildiği belirtilmiştir. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, incelemenin ardından yeni bir Bakanlar Kurulu Kararı çıkarılması için taslak hazırlayacak ve Başbakanlığa sunacaktır. Bu süreç halen devam etmektedir.

Süreç devam ederken, Metlis-Der bir açıklama yaptı ve ödemelerde yaşanan aksamaların mayıs ayında da olacağını belirtti. Dernekten yapılan açıklamada, "Döner sermayede para olmaması nedeni Mart ayına ait ek ödeme nisan ayı içerisinde ödendi aynı gerekçeden dolayı nisan ayına ait ek ödeme mayıs ayında yapılacaktı. Ancak bu ayda paranın yetersiz olması nedeni ile nisan ayı için yatırılması gereken ek ödemenin çalışanlarımızın tamamına değilde bir kısmına yatırılacağı bildirilmiştir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber