Savcı, Büyükçekmece Adliyesi'nde rüşvetçi personele suçüstü yaptı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Mayıs 2011 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adliyede rüşvet savcıya takıldı

Gümrük operasyonunu gerçekleştiren Savcı Gül, bu kez de Büyükçekmece Adliyesi'nde rüşvetçi personele suçüstü yaptı

Ercan ÖZTÜRK / İSTANBUL

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül'ün, 45 kişinin tutuklandığı gümrük çalışanlarına yönelik düzenlediği operasyonda ilginç iki tutuklama gerçekleşti. Büyükçekmece Adliyesi'nde görevli İcra Müdür Yardımcısı A.F.G. ile zabıt katibi Z.E., gümrük çalışanlarının telefon kayıtlarını para karşılığında almak için aynı adliyede görev yapan Ş. isimli katibe rüşvet teklif etti. Ş. durumu operasyonu yürüten Savcı Gül'e bildirdi. Gül, 'Kabul etmiş gibi davran gerisini bana bırak' diyerek Ş.'dan yüklü miktardaki para teklifini kabul etmesini istedi. Bu sırada Savcı Gül, adliyedeki polislere haber verdi. Ş., kendisine rüşvet teklifi yapan Z.E. ve A.F.G.'ye teklifi kabul ettiğini ve buluşmak istediğini söyledi. Adliye içerisinde gerçekleşen buluşmada taraflar tam rüşvet alışverişini gerçekleştirirken, Savcı Gül polislerle birlikte zanlılara suçüstü yaptı.

KAYITLARI AVUKAT İSTEMİŞ

Gümrük çalışanlarına düzenlenen operasyondaki telefon kayıtlarının olduğu dosyayı rüşvet karaşılığında Savcı Mustafa Kemal Gül'ün katibi Ş.'den almak isteyen iki adliye çalışanı hemen gözaltına alındı. Adliye çalışanları telefon kayıtlarını zanlıların avukatlarının istediklerini itiraf ettiler. İki personel tutuklandı.

BU SAVCIDAN KURTULUŞ YOK

Operasyonda dinlemeye takılan çete üyelerinin, operasyonu yürüten Savcı Mustafa Kemal Gül hakkında da konuştukları öğrenildi. Savcı Gül'ün son iki operasyonuyla ilgili konuşan zanlılar,' Bu Savcı Mustafa Gül çok tehlikeli. Bu adamın affı yok. Allah kimseyi bu adamın eline düşürmesin' diye konuştukları tespit edildi. Bazı kişilerin de Savcı Gül'e yönelik hakaret ettikleri öğrenildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber