Adliye önünde kavga: 1 kişi öldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2011 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars'ta 9 ay önce Kars'ın Söğütlü Köyü'nden zorla kaçırılan S.B.'nin tutuklu son duruşmasında Kız kaçırma davasının sürdüğü Kars adliyesi önünde çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti. 1'i ağır olmak üzere 3 kişi de yaralandı.

Sopa ve levyelerle birbirlerine giren taraflar arasındaki kavgayı, adliyede hazır bulunan polis ekipleri önleyemeyince olay yerine takviye ekipler çağrıldı. Bu arada kavga da yaralanan taraflar olay yerine çağrılan ambulanslarla Kars Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastane çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alan polis olaya karışan tarafları gözaltına aldı. Bu arada kavgaya karışan S.B.'nin dayısı Turan Kanat kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbeler sonrasına ağır yaralandı. Kanat, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

3 Ocak tarihinde yine Kars Adliyesi'nde süren mahkeme sırasında adliye önünde taraflar yine birbirine girmiş ve çıkan kavgayı polis güçlükle önlemişti. Kavganın ardından da çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Olayların yaklaşık 9 ay önce Kars'ın merkez Çakmak Köyü'nden 15 kişilik bir grup, Merkez Söğütlü Köyü'nden S.B. (24) isimli genç kızı evinden zorla kaçırması ile başlamıştı. Bu arada kaçırılan kızın annesi ve kardeşlerini de darp eden taraflar kaçırma sırasında genç kızın bir ayağının da kırılmasına sebep olmuşlardı. Genç kızı ayağı kırık şekilde kendi köylerinde 10 gün saklayan kişi, S.B.'ye tecavüz etmişti. Ayrıca genç kızın ayağı kırık olmasına rağmen doktora götürmeyerek sakladığı evde kırıkçı ve çıkıkçı çağırarak tedavi etmeye çalışmış ve genç kız günlerce acılar içerisinde kıvranmıştı. Genç kızın zorla kaçırılması olayı ile ilgili olarak sürdürülen geniş çaplı soruşturma kapsamında 6 kişi tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber